субота, 07 грудня 2019 12:07

З 11 років вживала наркотики, співала на вулиці. Королева блюзу виступить у Києві

З 11 років вживала наркотики, співала на вулиці. Королева блюзу виступить у Києві
Greg Watermann / HANDOUT

8 грудня у київському Палаці "Україна" виступить Бет Гарт. Американська співачка, авторка пісень, номінована на Grammy, володарка премії Blues Music Award.

До нашої країни завітає у межах світового туру на підтримку альбому War In My Mind.

"У Бет Гарт такий наполегливий і сильний блюз-роковий голос, що він може просто прибити вас до стіни. Деякі артисти вирішують співати блюз; а деякі ним живуть. І в історії музики усього декілька таких кар'єр зі злетом, падінням і новим злетом після нього - настільки ж блискучим, як у Бет Гарт", - пише про співачку британське видання The Times.

Гарт називають новою королевою блюзу і часто порівнюють з Дженіс Джоплін, Біллі Голлідей, Тіною Тернер, Емі Вайнгауз.

Співачка народилась в каліфорнійському містечку Пасадена. З чотирьох років займалась фортепіано. Незабаром її тата посадили в тюрму за зберігання наркотиків. Батьки розлучилися. З 11 років Гарт сама вживає наркотики.

"Старша сестра померла від передозування. Якби не заняття музикою в школі, напевно, і мене не стало. Або я опинилася б у в'язниці", - згадує Бет Гарт.

У 21 рік співачка взяла участь в телевізійному шоу Starsearch - "Пошук зірок", в якому завоювала головний приз. Однак музичні лейбли не поспішали підписувати контракт. Бет разом зі своєю командою музикантів починає виконувати пісні прямо на вулиці. На одному з таких концертів для перехожих артистку зауважив продюсер Девід Фостер. Запропонував записати дебютний альбом. Крім успішних сольних платівок

у багажі Бет Гарт є спільні альбоми з блюзменом Джо Бонамасса.

Випускала сингли з гітаристом Guns N 'Roses Слешем,

легендарним англійцем Джеффом Беком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жовтневий палац відмовив російському гурту в концерті

В 2003 році англійська рок-група Deep Purple випустила свій 17-й студійний альбом Bananas. Композицію Haunted вокаліст "пурпурових" Ієн Гіллан запросив Бет Гарт записати разом.

Зараз ви читаєте новину «З 11 років вживала наркотики, співала на вулиці. Королева блюзу виступить у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі