четвер, 14 березня 2019 15:50

Вперше вручили премію "Жінки в мистецтві"

У Києві вперше вручили премію "Жінки в мистецтві".

Нагороду заснувала ООН Жінки (структура Організації Об'єднаних Націй, яка зосереджує свої зусилля на досягненні ґендерної рівності ) в партнерстві з Українським інститутом.

Призначається жінкам за актуальні досягнення у мистецтві. Вручається в п'яти номінаціях. Переможців голосуванням обирає експертне журі. Критерії оцінювання: не менше п'яти років професійного досвіду роботи, Новаторство, нова мова або художній метод, національне і/або міжнародне визнання. Оцінюються творчі проекти, створені протягом останніх двох років.

У номінації "Візуальне мистецтво" відзначили художницю Владу Ралко. Зробила серію графіки "Київський щоденник", присвячену Майдану. Працює над проектом про психологічні травми суспільства після радянського тоталітаризму.

У номінації "Література" нагородили вінницьку письменницю, поетесу, перекладачку Катерину Калитко. 2017-го її збірка короткої прози "Земля Загублених, або Маленькі страшні казки" отримала премію "Книга року Бі-Бі-Сі" . 2018-го вийшла поетична збірка "Бунар".

У номінації "Музика" премію вручили учасниці етно-гурту "ДахаБраха" Ніні Гаренецькій.

У номінації "Арт-менеджмент" нагородили директорку столичного Мистецького Арсеналу Олесю Островську-Люту.

У номінації "Театр і кіно" нагородили акторку київського Молодого театру Ірму Вітовську. Особливо відзначили роль Баби Прісі у виставі "Сталкери" та екраінзації п'єси Павла Ар'є "На початку і наприкінці часів" про жителів Зони відчуження "Брама" .

Церемонія нагородження відбулась в креативному просторі IZONE.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосять претендентів на Міжнародну премію ім. Івана Франка

Автор: /www.facebook.com
  Нагороду для Премії  Women In Arts  створила українська художниця Марія Куліковська
Нагороду для Премії Women In Arts створила українська художниця Марія Куліковська

Нагороду для Премії Women In Arts створила українська художниця Марія Куліковська. Форма статуетки – це кисті рук, які переплітаються і символізують взаємодію і підтримку.

Зараз ви читаєте новину «Вперше вручили премію "Жінки в мистецтві"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі