неділя, 08 вересня 2013 18:27

Виставу на вірші єврейських поетес показували на Meridian Czernowitz
10

Фото: Фото: Ольга Богачевська

6 вересня у Чернівцях відбувся музично-театральний перформанс "Herzkeime" німецького театру "bbt bewegtbildtheater" у рамках поетичного фестивалю "Meridian Czernowitz".

На сцену центрального Палацу культури – колишнього Єврейського дому виходить із валізою в руках акторка Мартіна Рот. Вона читає і співає вірші двох єврейських поетес Зельми Меербаум-Айзінґер та Неллі Закс. Поезія покладена на музику Йоханнесом Коненом, який акомпонує акторці на гітарі. Позаду нього розмістили екран, на який проектується візуальний супровід. На ньому зображено вікно, за яким час від час з'являються ноги Мартіни Рот або ж вона сидить на валізі кілька хвилин. Вірші обох поетес переважно присвячені нереалізованому коханню.

Вхід на перфоманс був вільний. Серед гостей події був посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль.

Поетеса Зельма Меербаум-Айзінґер народилася у Чернівцях у 1924-ому. Вона троюрідна сестра поета Пауля Целана. Писала німецькою. Померла у 18 років, захворівши на тиф у "трудовому" таборі у Трансністрії. Німецька поетеса Неллі Закс — лауреатка Нобелівської премії з літератури.

/media/video/515213/1_515213.mp4

Зараз ви читаєте новину «Виставу на вірші єврейських поетес показували на Meridian Czernowitz». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі