субота, 16 лютого 2013 15:50

Виставка у Львові: художник Володимир Макаренко малює оголених жінок
7

Фото: Фото: Ольга Швед

15 лютого у Львівській національній галереї мистецтв відкрили виставку творів українського художника з Парижа Володимира Макаренка. Сам художник на виставку не приїхав.

До відкриття виставки організатори готувалися більше трьох років. Виставка творів Макаренка - заслуга покійного директора Львівської національної галереї мистецтв Бориса Возницького. Він проводив зустрічі та домовлявся із відомим шанувальником мистецтва, меценатом, доктором Михайлом Марковичем.

"Найбільша проблема – транспортування та різна бюрократія на митниці, страхування. У Європі Марченко дуже популярний, його картини купують від кількох тисяч євро. Зараз художник бере курс навіть на Америку, Канаду. Тут 62 роботи Володимира Макаренка, які він написав з 1987 року і навіть є намальовані цього року", - розповів Михайло Маркович.

На відкритті виставки представили каталог творів Макаренка, виданий меценатом.

Володимир Макаренко – український художник-нонконформіст, іноземний член Національної академії мистецтв України. Народився 1943 року на Дніпропетровщині. Жив та творив у Росії, Естонії, Франції. У 1976 р. відбулась перша персональна виставка Макаренка в Парижі в галереї "Hardy". Того ж року роботи Макаренка експонуються на одній з найвідоміших виставок художників-нонконформістів на Заході - "La Peinture russe contemporaine" в Палаці конгресу в Парижі.Через п'ять років Макаренко емігрує до Парижа, де зараз живе і працює. Провів виставки в Парижі, Торонто, Вінніпезі, Стокгольмі, Метці, Чикаго, Нью-Йорку, Вашингтоні, Дортмунді, Бремені, Тулузі, Ліллі та Баден-Бадені.

Більшість його картин - з елементами українського строю, традицій, колориту, з написами

українською. Його твори символічні, у них є історичні і релігійні сюжети, теми українських пісень. У Макаренка є власний стиль у образі жінки – на портретах жінки виглядають, немов святі на іконах.

Зараз ви читаєте новину «Виставка у Львові: художник Володимир Макаренко малює оголених жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі