Ексклюзиви
середа, 08 березня 2017 08:49

Вірш українського поета опублікував британський журнал

Вірш українського поета опублікував британський журнал
Вірш Мирослава Лаюка опубликовали в The New Statesman Фото: Peace Blog

Вірш українського поета Мирослава Лаюка "Розміреність" опублікували в британському політично-культурному тижневику The New Statesman. За вірш автору надіслали гонорар.

"Алан Жуковський переклав на англійську кілька моїх віршів. Один з них опублікували в журналі The New Statesman. У нього на обкладинках Дональд Трамп, Тереза Мей і Борис Джонсон. Я був здивований, що у виданні такого напряму є місце для поезії. В Україні схожа ситуація викликала б когнітивний дисонанс.Перекладач мені пояснив, що тут взагалі нема нічого дивного. Відомі журнали у США та Британії часто друкують вірші. Їхній читач не сприймає поезію як щось маргінальне", - каже Мирослав Лаюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка дізнається, що чоловік замучив десятки людей

"Розміреність"
мох розростається
мох набиває собою нижні шари повітря

срібна обручка чорніє
і печери внизу і підземні струмки повні
сивих форелей
в напівкроці до голосу

на дно туману солдат тут впав
невідомої армії
коні тут пробігли
невідомої масті

New Statesman видається в Лондоні. Заснований як щотижневий огляд політики та літератури в 1913 році. Його авторами у свій час були британська письменниця Вірджинія Вулф, філософ Бертран Рассел та журналіст Пол Джонсон.

Зараз ви читаєте новину «Вірш українського поета опублікував британський журнал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі