четвер, 19 січня 2017 12:54

Вийшов трейлер заснованого на реальних подіях фільму жахів про Лису гору

 

Вийшов трейлер повнометражного фільму жахів "Лиса гора" Романа Перфільєва. Дія відбувається на київській історичний місцевості Лиса гора біля Видубичів. Картина заснована на реальних подіях, які відбулися у жовтні 2015-го року. Прем'єра фільму відбудеться цього року.

"Мати дівчини-підлітка Маї зникла на київській Лисій горі рік тому. Через це донька стає психічно хворою. Їй ввижаються загадкові образи і голоси. Хоче спробувати самостійно відшукати матір. Але боїться так само пропасти без сліду у містичному місці", - розповідає режисер і сценарист фільму жахів "Лиса гора" Роман Перфільєв.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм "Аватар" зробив 3D-революцію в кінематографі

"Мая знайомиться із хлопцем Марком. Розповідає свою історію. Він пропонує разом піти на Лису гору. Діставшись туди дівчина з'ясовує, що Марк не той, за кого себе видає. Тікає від нього. Вдалині бачить образ матері, який намагається наздогнати. Губиться на горі. Зустрічає різних людей, які так само колись загубилися тут. Але вони насправді давно перестали бути людьми".

"Лиса гора" - перший повнометражний фільм режисера. Вивчав сучасне мистецтво в коледжі ізраїльського міста Хайфа. Повернувшись до Києва працював арт-директором на музичному телеканалі "MTV" та у кінокомпанії "FILM.UA ". У 2015-му році вийшла комедійна короткометражка Перфільєва "Маньячело".

 

"Жахи — мій улюблений кіножанр, як і комедії. Ті й інші фільми дивитися весело. На відміну від драми, де глядач співпереживає проблемам наближеним до реальних, тут він розважається. Відволікається від буденного життя. Психологи кажуть, що після перегляду фільму жахів, глядач відчуває радісні емоції. Через те, що екранний кошмар стався не з ним. Серед найулюбленіших режисерів Девід Лінч та Джон Карпентер. З останніх картин сподобалися "Закляття" і "Астрал".
Зйомки фільму тривали 30-ть днів. Завершили в жовтні минулого року. У головних ролях студенти Київського університету ім. Карпенка-Карого Марія Моторна та Дмитро Симоненко.

"Кілька років думав над вибором теми для власного фільму жахів. Мені завжди була цікава історія київської Лисої гори. За легендою — це головне місце зустрічі нечистої сили. Про неї писав Михайло Булгаков у "Майстер і Маргариті" та Микола Гоголь у "Страшній помсті". Та досі чомусь не зняли жодного фільму про це містичне місце. Історію, яка лягла в основу сюжету, мені розповів екскурсовод на Лисій горі у липні минулого року".

Домовляються про прокат картини закордоном, зокрема в Японії. Там жахи — один із найпопулярніших кіножанрів.

"Вирішив не подавати стрічку на конкурсний відбір Держкіно. Як правило, режисерам без профільної освіти не виділяють кошти. Тим більше на фільм-дебют не історичної і не військової тематики, які зараз популярні. Вклав власні гроші".

Територія Лисої гори біля Видубичів у різні часи належала Печерському монастирю, тут розташовувався Лисогірській форт, який згодом увійшов до складу Печерської фортеці. У ХХ сторіччі тут була гарнізонна вязниця, потім встановили шибенеці для виконання смертних вироків. На Лисій горі також розміщувалися військовий підземний завод та ракетна частина. З 1982-го року місцевість отримала статус природного парку.
Зараз ви читаєте новину «Вийшов трейлер заснованого на реальних подіях фільму жахів про Лису гору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі