середа, 18 вересня 2019 15:50

Вийшла остання серія найтривалішої мильної опери

18 вересня 2009-го на американському каналі CBS показали останній епізод мильної опери "Дороговказне світло". Це найтриваліший серіал в історії телебачення. Транслювався 72 роки.

Прем'єра відбулася 1937-го. 15 років "Дороговказне світло" виходило в ефір лише як радіошоу. На початку свого існування тривалість серій становила 15 хвилин і з часом збільшилася до години.

Автор: pinterest
  Актори найдовшої мильної опери «Дороговказне світло» сфотографувались зі сценаріями 18 262 епізодів
Актори найдовшої мильної опери «Дороговказне світло» сфотографувались зі сценаріями 18 262 епізодів

Сюжет багатосерійної стрічки розгортається навколо священика з передмістя вигаданого американського міста Спрінгфілд. Преподобний Рутлендж залишав на своєму вікні запалену лампу — символ того, що заблукалим у його будинку завжди нададуть допомогу. З цим пов`язана і назва мильної опери.

За 18 262 серії в серіалі змінилося безліч сімей, навколо яких крутився химерно заплутаний сюжет.

В останньому епізоді "Дороговказного світла" герої збираються в парку на великий пікнік. За одну годину показують, що з ними сталося протягом року: одні відновили свої стосунки, інші переїхали зі Спрінгфілда до Санта-Барбари. 19-річний Рафаель, син Наталії, повертається з в`язниці. Мати хлопця живе зі своїм новим коханням, Олівією. Лезбійська пара вдочеряє 8-річну дівчинку. Під час титрів лунає пісня Together - "Разом" кантрі-рок співачки Мішель Бранч.

Багато голівудських акторів почали свою кар'єру саме з роботи у "Дороговказному світлі". Наприклад, 12-річний Кевін Бейкон. Протягом 1980-1981-х він грав підлітка, що постійно пиячить і хуліганить.

Роль у "Дороговказному світлі" стала дебютною для зірки "Щоденників вампіра" Пола Веслі. На момент початку зйомок актору виповнилось 17 років.

Зйомками в "Дороговказному світлі" актори не завжди починали свою кар'єру. Для американської актриси і співачки Мері Стюарт роль у серіалі стала завершальною в кар`єрі. Актриса віддала цим зйомкам останні 6 років життя.

Сценарій шоу написала шкільна вчителька Ірна Філіпс, базуючись на власному життєвому досвіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випередив "Месників 4" - фільм "Форсаж: Гоббс і Шоу" побив кінематографічний рекорд

Поняття "мильна опера" походить від того, що в перших телесеріалах розміщувалася реклама таких компаній-виробників мила, як Procter & Gamble, Colgate-Palmolive та Lever Brothers. Перші мильні опери почали виходити на радіо по буднях у денний час, коли біля радіоприймачів були переважно домогосподарки, їхня цільова аудиторія.

Зараз ви читаєте новину «Вийшла остання серія найтривалішої мильної опери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі