понеділок, 04 липня 2016 17:16

Вийшла гумористична книжка про життя галичан

У "Видавництві Старого Лева" вийшла книга письменника-гумориста Богдана Волошина - "Політ золотої мушки".

Нова збірка оповідань – це більше 300 сторінок гумористичних історій з життя людей, які живуть у містечках і селах.

"Це завжди так: зазираєш за обкладинку і не віриш, що усе це слова, які ти сам склав. Продавець у книгарні потішила, каже, що може "Мушку" й прочитати не встигне, бо дуже добре продається. Напевно у мене справді багато друзів. Мені якось ніяково, бо може когось розчарую. Слова - це завжди справа смаку", - каже автор книги Богдан Волошин.

Автор: Фото з сайту tvoemisto.tv
  Автор книги Богдан Волошин
Автор книги Богдан Волошин

У книзі письменник детально знайомить читача з вигаданим галицьким містечком Бурачковичами та сусіднім селом Лопушною. У діях персонажів поступово розкриваються інтимні подробиці приватного та громадського життя видатних жителів міста.

Минулого року персонажі оповідань Богдана Волошина ожили у однойменній комедії Івана Кравчишина.

  Гумористична книга «Політ золотої мушки»
Гумористична книга «Політ золотої мушки»

"Вже майже тиждень дивлюсь на книжку і боюся починати читати. Дещо читав пару літ тому - подобалося. А тепер не знаю, бо після екранізації не зможу собі уявляти героїв іншими, ніж артисти", - каже читач Ден Веселов, за фахом інженер-електронік.

"Майже усі герої оповідань писані з реальних людей, - зауважує автор. - Щоправда, не всіх я знав особисто. Часто друзі, знайомі розповідали мені якісь байки, цікаві історії з життя родичів і знайомих, а я вже заселяв тими людьми свої Бурачковичі. Ліпив з них нових героїв, наділяв новими рисами характеру, щоб розвинути образ".

Богдан Волошин - публіцист, письменник-гуморист. Народився у Львові. Отримав освіту журналіста. Видав 5 збірників оповідань. За його творами знято фільм "Політ золотої мушки".

Зараз ви читаєте новину «Вийшла гумористична книжка про життя галичан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі