пʼятниця, 18 січня 2019 17:30

Вийде фільм про молодого Толкіна

Автор: esquire.com
  Головну роль у фільмі "Толкін" зіграє Ніколас Голт
Головну роль у фільмі "Толкін" зіграє Ніколас Голт

Американська кіностудія Fox Searchlight Pictures оголосила дату виходу біографічного фільму "Толкін". Стрічка про молодість англійського письменника Джона Р. Р. Толкіна, автора "Володаря перснів", вийде 10 травня цього року.

В основі сюжету лежить історія дорослішання Толкіна. Він народився у 1892 році у Південній Африці. З 3 років жив в Англії. 1908 року, під час навчання у школі імені Короля Едуарда, Толкін зустрічає свою музу і майбутню дружину Едіт Мері Бретт. 1911-го разом зі своїми друзями організовує гурток любителів літератури "Чайний Клуб і Барровіанське товариство". Після закінчення Оксфордського університету йде до війська і бере участь у Першій світовій війні, зокрема в Битві на Соммі 1916 року. Водночас починає працювати над створенням вигаданого світу Середзем'я.

"Толкін" стане першим англомовним фільмом фінського режисера Доме Карукоскі. Роль Толкіна виконає англієць Ніколас Голт, а Едіт Мері Бретт зіграє англоамериканка Лілі Коллінз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знімуть серіал про Карла Маркса

Іще один байопік про Джона Толкіна готували продюсери кінотрилогії Пітера Джексона "Володар перснів" Боб Шайе та Майкл Лінн. Фільм під назвою "Середзем'я" теж хотіли присвятити молодим рокам письменника та його стосункам із Едіт Мері Бретт. Але після 2016 року про цю картину не було жодної інформації.

Зараз ви читаєте новину «Вийде фільм про молодого Толкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі