пʼятниця, 08 листопада 2019 18:35

Василь Шкляр став закадровим голосом фільму, знятого за його романом

Автор: facebook.com/ChornyiVoronMovie
  Василь Шкляр став закадровим голосом фільму «Чорний ворон»
Василь Шкляр став закадровим голосом фільму «Чорний ворон»

Прем'єра історичної драми "Чорний ворон" за мотивами однойменного роману Василя Шкляра відбудеться 5 грудня. Письменник озвучив історичні коментарі до фільму і став "закадровим поводирем у минуле".

У книзі 2009 року розповідається про життя та історію кохання Івана Черноусова на прізвисько Ворон. Він брав участь у антибільшовицьких повстанських рухах у Холодному Яру на Черкащині 1922-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали тизер українського історичного серіалу

Шкляр відвідував знімальний майданчик, переглядав відзнятий матеріал разом із режисером Тарасом Ткаченком.

"Маємо два різних прочитання героїчних холодноярських подій, — каже автор роману. — Ми побачимо їх не лише в літературному творі, а й на екрані. Це буде яскраве видовище. Актори підібрані вдало, їх гра мені подобається."

Головну роль виконує Тарас Цимбалюк. У стрічці також зняли ворона на ім'я Фрейд. На рахунку пташки шість повнометражних фільмів.

Основні місця подій у фільмі — територія Холодного Яру та Мотронинського монастиря Черкаської області. Їх відтворювали в Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику.

Зараз ви читаєте новину «Василь Шкляр став закадровим голосом фільму, знятого за його романом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі