Ексклюзиви
вівторок, 25 жовтня 2011 12:42

"Варшавську битву 1920" Єжи Гофману запропонував зняти бізнесмен

"Варшавську битву 1920" Єжи Гофману запропонував зняти бізнесмен

24 жовтня у столичному культурно-освітньому центрі "Майстер-Клас" відбулася зустріч польського режисера Єжи Гофмана з молодими кінематографістами. Його фільм "Варшавська битва 1920" відкрив цьогорічний кінофестиваль "Молодість". Стрічка розказує про звільнення Варшави від більшовицьких військ під проводом Семена Будьонного.

"Спочатку хотів зняти фільм про своє дитинство у Сибіру, - каже режисер. - Сидів уже над сьомим сценарієм. Кожен з них був гіршим за інший. Потім до мене підійшов один наш бізнесмен і каже: "Пане Єжи, якщо ви знімете фільм про Варшавську битву, я даю перші 3 мільйона доларів". Коли з'явилися ці гроші, за місяць написали сценарій. Моменти, які описують радянську політику і військо, я брав з радянської літератури. Це були записки письменника Ісаака Бабеля, роман "Тихий Дон" Михайла Шолохова, спогади звичайних учасників воєнних дій. Я спеціально користувався цими матеріалами, аби потім росіяни не говорили: "Дивіться, ці полячишки таке про нас придумали!".

Стрічку зняли за $9 млн. Її вже дивилося 2 мільйона глядачів. "Варшавську битву 1920" показують у кінотеатрах Великої Британії та США.

Зараз ви читаєте новину «"Варшавську битву 1920" Єжи Гофману запропонував зняти бізнесмен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі