вівторок, 21 січня 2014 15:11

В українській короткометражці показали "нову технологію" проти корупції

В українській короткометражці показали "нову технологію" проти корупції
Кадр з фільму

Молода режисерка та письменниця Катерина Бабкіна презентувала в мережі свою дебютну короткометражку "Жовта коробочка". Це історія про двох молодих людей, які пропонують олігархам вкласти гроші в "нову технологію", що позбавить країну від рейдерства та корупції.

"Сюжет взявся з загальної розгубленості. Бо так я бачу або ж бачила донедавна нашу країну - всі ми розумні, освічені, мужні, талановиті, порядні і неспрямовані, розгублені, нездалі якісь напівдорозі від хати скраю до серця темряви. Так і герої - розгублені, дивишся на них і думаєш - кльові, але ідіоти. Трошки, у хорошому розумінні", - описує ідею сценарію режисерка.

"Чому коробочка? І чому жовта? Щось найбезглуздіше, що спало мені на гадку. Бо фільм про те, що є межа, за якою навіть найбезглуздіші речі вибухають вогнем. І що ми майже її досягли, цієї межі. Фільм вигадали і реалізували за кілька місяців до подій Майдану, але як з'ясувалося, це й є ми - беззахисні, недоладні трошки, але живі і доведені до краю люди із жовтими коробочками в руках" - додає Катерина Бабкіна.

Уперше дебютну роботу Катерина Бабкіна презентувала минулого року на GogolFestі. Також "Жовта коробочка" буде представлена у медіатеці французького фестивалю короткометражних фільмів Сlermont Ferrand-2014.

Катерина Бабкіна - письменниця і сценарист, автор книг поезії "Вогні святого Ельма" та "Гірчиця" та збірки оповідань "Лілу після тебе" й значної кількості публікацій українською та перекладів російською, англійською, шведською, німецькою, польською та французькою мовами. Минулого року у видавництві "Фоліо" вийшов перший роман Катерини Бабкіної "Соня".

Зараз ви читаєте новину «В українській короткометражці показали "нову технологію" проти корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі