понеділок, 06 жовтня 2014 19:09

В український кінопрокат виходять, заборонені в Росії, "Путінські ігри"

В український кінопрокат виходять, заборонені в Росії, "Путінські ігри"

Міжнародний фестиваль кіно та урбаністики "86" випускає в прокат "Путінські ігри" Алєксандра Ґєнтелєва. Це викривальна історія про розкрадання мільярдів при підготовці особистого проекту Путіна - Зимової олімпіади-2014. Прем'єра стрічки відбулася минулого року в Амстердамі на одному з найбільших міжнародних фестивалів документального кіно IDFA.

Продюсерці "Путінських ігор" Сімоні Бауман пропонували близько 1 мільйона доларів за те, щоб зняти фільм з показу.

Один з героїв "Путінських ігор" - колишній будівельник-підрядник Валерій Морозов, що втік у Лондон. Він розповідає режисерові про вимоги "відкатів" з олімпійських проектів, включаючи відкриті погрози в разі відмови "давати на лапу" чиновникам. Коли Ґєнтелєв брав перше інтерв'ю у Морозова, той був у Лондоні гостем. Друге інтерв'ю, в 2013 році, відбулося, коли Морозов отримав в британській столиці політичний притулок.

Фільм заборонений до показу в Росії.

Дати прокату - з 9 жовтня у кінотеатрі "Жовтень" (Київ, вул.Костянтинівська, 26) та інших кінотеатрах України

Синопсис

Вперше за всю історію Зимових Олімпійських ігор змагання проводять на субтропічному курорті. "Сочі 2014" за витратами на підготовку – найдорожча Зимова Олімпіада, яка б'є всі рекорди за масштабами корупції та манії величі. Уявіть: за гроші, витрачені на будівництво 45-кілометрової дороги до Олімпійського селища запросто можна було вкрити її золотом або чорною ікрою. Режисеру Алєксандру Ґєнтєлєву вдалося поговорити з багатьма ключовими фігурами – від мера міста Сочі та корумпованих підрядників, сенаторів і лобістів, до президента Олімпійського комітету Росії. Ці розмови допомогли авторові пролити світло на масштаби розкрадань та екологічні наслідки Зимової олімпіади в Сочі.

Алєксандр Ґєнтєлєв народився в Росії у 1959 році. Випускник Санкт-Петербурзького державного університету (диплом магістра філософії та психології) і Санкт-Петербурзької кіноакадемії (диплом магістра в галузі кіно, театру та музики). У 1993 році емігрував до Ізраїлю. Протягом 1999–2014 років режисер зняв 14 фільмів. Серед них – документальні стрічки, присвячені злободенним проблемам повсякденності й політичного життя Росії. Вибрана фільмографія: Злет і падіння російських олігархів (2005), Йолки-палки (2007), Туга за домом (2009), Злодії в законі (2010), Скрипалі (2011), Путінські ігри (2013)

Зараз ви читаєте новину «В український кінопрокат виходять, заборонені в Росії, "Путінські ігри"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі