вівторок, 17 жовтня 2017 16:25

В Україні відкриють перший підземний театр
6

Дім Чижевича
Фото: dumskaya.net

В підвалі будівлі ХІХ ст. в Одесі відкриють перший підземний театр в Україні.

Буде розташований за адресою Військовий узвіз, 18, у дворі Дому Чижевича.

"Ми цілеспрямовано шукали таке місце — приміщення з цікавою історією та незвичайною архітектурною складовою, - розповідає керівник театру ТЕО Юлія Юн. Три роки витратили , щоб привести до ладу старе підземелля. З 1875 року його використовували і як винні погреби, і як склад контрабандних товарів, і як місце збору таємних товариств. Зараз у підвалах знаходиться зал на 120 місць та сцена з професійним музичним і світловим обладнанням. На першому поверсі буде арт-кафе з виставкою робіт одеських художників, скульпторів та фотографів. Ми хочемо стати точкою опори для талановитої молоді. Для тих, хто хоче працювати в Одесі, ділитися своєю творчістю з глядачами, а досвідом з колегами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покажуть виставу про пристрасть, яку написали для цнотливих вихованок пансіону

Окрім спектаклів у підземному театрі ТЕО будуть проходити кінопокази, камерні концерти, лекції. Одним з напрямків роботи стане творча лабораторія "Вільний вхід" - театральні колективи зможуть безкоштовно втілювати свої задуми перед глядачем.

Сезон у театрі ТЕО розпочнеться 30 жовтня виставою "Іфігенія. Апофеоз" за мотивами трагедії Евріпіда. Режисер — Дмитро Костюминський, один з засновників "Гогольфесту". В головних ролях Ігор Аронов та Іван Макаренко.

Зараз ви читаєте новину «В Україні відкриють перший підземний театр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі