пʼятниця, 16 березня 2007 12:04

В Росії роздадуть книжкову антипремію "Повний Абзац"

Оголошено шорт-лист антипремії "Абзац", яку заснувала газета "Книжковий огляд" спільно з Генеральною дирекцією книжкових виставок і ярмарків.

У номінації "Найгірший переклад" до шорт-листу антипремії увійшли "Суспільство споживання" Жана Бодрійяра, "Сніг" Орхана Памука, серія романів Джона Діксона Карра.

Найгіршою редактурою, на думку журі премії, вирізнилися "Земля війни" Юлії Латиніної, "Як вбивали "Спартака" Ігоря Рабінера і "Як падають гори (Вічна наречена)" Чингіза Айтматова.

В номінації "Повний абзац" організатори цього року не запропонували списку номінантів.

"Все тому, що в 2006 році в Росії з"явився персонаж, чиї книги вразили широку громадськість не тільки своїм пафосом, але і низькою якістю. Це книги, яких не торкалася ані рука редактора, ані око коректора, ані талант перекладача", - відзначили організатори. Ім"я цієї людини обіцяють розкрити на церемонії.

"І, звичайно, як завжди, ми вручимо "Почесну безграмоту" людині, чиї злочини перед російською словесністю, літературою і життям не мають совісті, кінця і краю", - відзначили організатори, передає РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «В Росії роздадуть книжкову антипремію "Повний Абзац"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі