вівторок, 20 січня 2015 17:41

В Росії режисера "Левіафана" назвали ідеологом геноциду росіян

В Росії режисера "Левіафана" назвали ідеологом геноциду росіян

Російський політолог Сергій Марков, який є членом Громадської палати Росії, вважає, що картина Андрія Звягінцева "Левіафан" надто негативно інтерпретує російську дійсність. В ефірі радіостанції " Говорить Москва він закликав режисера публічно попросити вибачення за свою кінороботу.

"У фільмі показано, що життя росіян настільки жахливе, що і відібрати його не такий вже великий гріх. Тобто по суті він здійснює розлюднювання росіян і тим самим є ідеологічним обґрунтуванням геноциду російського народу. Я б на місці Звягінцева цю стрічку зняв з прокату, прийшов на Красну площу, став на коліна і попросив вибачення", - заявив Марков.

Нагадаємо, стрічка про корупцію в Росії "Левіафан" режисера завоювала нагороду "Золотий глобус", а також був номінований на "Оскар" в категорії "Кращий фільм іноземною мовою".

Світова прем'єра картини відбулася в основній конкурсній програмі 67-го Каннського кінофестивалю. Там фільм був удостоєний нагороди "За кращий сценарій". Крім того, "Левіафан" визнаний кращим фільмом на щорічному Лондонському кінофестивалі і отримав приз польського фестивалю операторського мистецтва Camerimage - "Золоту жабу".

Зараз ви читаєте новину «В Росії режисера "Левіафана" назвали ідеологом геноциду росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі