середа, 02 січня 2019 21:45

В прокат виходить фільм про друга Володимира Путіна

В прокат виходить фільм про друга Володимира Путіна
Тоні Сервіло в картині"Сільвіо та інші" зіграв Берлусконі, фотоwww.kinopoisk.ru

3 січня в українській прокат виходить італійський фільм "Сільвіо та інші". Режисер Паоло Соррентіно, володар "Оскара" за "Велику красу" та постановник скандального серіалу "Молодий Папа" зняв картину про колишнього премєр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі, друга Володимира Путіна й кума Андрія Шевченко.

"Це перша картина Соррентіно, що її не спонсорувала компанія Medusa Film, котра належить Берлусконі, пише для meduza.io кінокритик Антон Долін.

- Задум був ідеальним. Один з найзнаменитіших італійських режисерів знімає фільм про одіозного політика і бізнесмена Сильвіо Берлусконі. Такий проект просто не мав права провалитися. Але щось пішло не так.

Перша проблема фільму: ефектна візуальність, яка властива і всім попереднім роботам тандему Соррентіно з оператором Лукою Бігацці, тут доведена до апофеозу. "Сільвіо та інші" настільки красивий, що перевершує навіть кращі зразки реклами, знятої великими майстрами кіно. Це гламур найвищого ґатунку: коли знущання над глянсовою оболонкою шоу-бізнесу і політики перестає зчитуватися як пародія, щиро захоплюючи пустоголових світських левів, левиць і левенят. У театрі є антракти з буфетом, з галереї можна вийти в будь-який момент, а тут досконалим побудовою кадру, грою світла і застиглими в втомлених позах оголеними статистками доводиться милуватися кілька годин поспіль.

На початку фільму гарненький аферист Серджіо вирішує познайомитися з найвпливовішою людиною в країні і, щоб привернути його увагу, збирає на своїй віллі - якраз навпроти вілли Берлусконі - кілька десятків першокласних повій. Близько півтори години ми терпляче чекаємо, коли ця справа склеїться. Потім Берлусконі дійсно заходить до Серджіо в гості. Після цього відбувається поспішний дайджест-епілог ще хвилин на сорок, і фільм закінчується. При всій протяжності видовища, воно залишає глядача незадоволеним.

Соррентіно безуспішно намагається принагідно розповісти про певний етап кар'єри Берлусконі, дати абрис його відносин з нудьгуючою і незадоволеною дружиною, натякнути на підкуп політичних союзників. В окрему сюжетну лінію ці деталі не склеюються, ліро-епічного сюжету про зустріч з повіями заважають.

Друга базисна проблема - головний герой. Тоні Сервілло, не тільки актор широкого профілю, а й фахівець з комедії дель арте. Перетворює своє обличчя в маску, цього разу усміхнену. Цей Берлусконі непроникний, як би не намагалися вивідати його таємницю. Але якщо протягом першої години це інтригує, то далі починає втомлювати.

Втім, якщо фільм і фіаско, то блискуче. У ньому величезна кількість незабутніх епізодів і епізодичних персонажів, а еротично-пародійний флер надає пікантності навіть найбільш невдалим моментам. Крім того, фільм настільки фрагментарний, що дозволяє винахідливому глядачеві включати уяву і компонувати елементи по своєму бажанню, інтерпретуючи дію на екрані як завгодно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 українських фільмів, які презентують у 2019 році

Медіа-магнат Сільвіо Берлусконі тричі очолював уряд Італії. Впродовж своєї кар'єри його неодноразово притягувався до суду за звинуваченням в приховуванні доходів і даванні хабарів, а також в зв'язках з мафією і незаконному фінансуванні передвиборної кампанії.

Адвокатам підприємця вдавалося позбавити його від відповідальності.

Прем'єра захищав закон про недоторканність вищих посадових осіб держави. Конституційний суд Італії ухвалив, що імунітет прем'єр-міністра країни Сильвіо Берлусконі від кримінального переслідування порушує конституцію

У вересні 2015 року Сільвіо Берлусконі відвідав окупований Росією Крим. На півострові зустрічався з Володимиром Путіним. СБУ заборонила Берлусконі в'їзд в Україну на 3 роки.

Зараз ви читаєте новину «В прокат виходить фільм про друга Володимира Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі