субота, 23 липня 2016 16:16

В Одесі оголосили перших переможців кінофестивалю

В Одесі оголосили перших переможців кінофестивалю
Кадр із фільму "Панорама" Юрія Шилова, який отримав спеціальний диплом журі Національної конкурсної програми

22 липня в Фестивальному палаці пройшла церемонія вручення перших призів Одеького міжнародного кінофестивалю. Журі національної конкурсної програми оголосило переможців у номінаціях "Кращий український короткометражний фільм" і "Краща акторська робота". Окрім цього, були названі призери серед українських фільмів за версією журі FIPRESCI. Також вручили нагороди за кращі проекти на пітчингу "Work in Progress".

Першу нагороду сьомого Одеського кінофестивалю, "Золотий Дюк" за кращий короткометражний фільм, розділили між собою дві картини: "У Манчестері йшов дощ" режисерів Валерії Кальченко і Антоніо Лукича і "Цвях" Філіпа Сотниченко.

Нагороду за кращу акторську роботу отримав режисер Мирослав Слабошпицький, автор відомого фільму "Плем'я", який зіграв роль брата Володимира Леніна у фільмі Олени Дем'яненко "Моя бабуся Фанні Каплан".

Спеціальні дипломи журі Національної конкурсної програми отримали роботи "Панорама" Юрія Шилова і "Дідочок" Володимира Тихого.

Диплом Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) за кращий український повнометражний фільм отримав Юрій Грицина з фільмом "VARTA 1, Львів, Україна". Приз за кращу короткометражну роботу в цій же категорії отримала картина "Дім" Ірини Цілик.

В рамках професійної секції Film Industry Office традиційно пройшли продюсерський Пітчинг і презентація проектів Work in Progress. Цього року кращим проектом стала робота режисерки Аліси Коваленко "Домашні ігри". Вона отримала сертифікат на суму 50 тисяч гривень. Спеціальний приз за кращу презентацію проекту на пітчинг отримав режисер Любомир Левицький за картину "Егрегор". "5 терапія" режисера Аліси Павловської був названий кращим проектом Work in Progress.

23 липня в Одеському національному академічному театрі опери та балету відбудеться урочиста церемонія закриття, під час якої будуть вручені головні нагороди ОМКФ-2016: Гран-прі, призи за кращий фільм, кращу режисуру і кращу акторську роботу, а також "Золотий Дюк" за кращий український повнометражний фільм.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі оголосили перших переможців кінофестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі