середа, 05 серпня 2020 14:26

В Іспанії на честь Лесі Українки відкрили площу

В Іспанії на честь Лесі Українки відкрили площу
В іспанському Мадриді площу назвали на честь Лесі Українки. Фото: Посольство України в Іспанії у Facebook

У Мадриді, в Іспанії, площу, на якій розташоване посольство України, назвали ім'ям Лесі Українки.

Таким чином вшанували пам'ять письменниці, повідомляє посольство України в Іспанії

"На вшанування великої дочки українського народу та її внеску у розвиток світової культури мерія міста Мадрид присвоїла ім'я Лесі Українки площі у столиці Іспанії, на якій розташоване Посольство України, а також підтримала пропозицію дипломатичної установи України щодо встановлення на цій площі пам'ятника поетесі", - повідомляє посольство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дивуються, що я не їм великоросів, поляків і інших" - 10 цитат Лесі Українки

Іспанський письменник Хосе Андрес Альваро Окаріс випустив працю "Леся Українка - душа України" - до 150-річного ювілею поетеси, куди увійшла збірка її творів іспанською мовою.

Це одна із серії його книг про видатних людей Іспанії та світу. Минулоріч Окаріс видав книгу про Тараса Шевченка, до якої також додаються перекладені твори.

"За особистий внесок Хосе Андреса Альваро Окаріса у справу поширення творів класичної української літературної спадщини та інформації про видатних українських митців в іспанському суспільстві, а також сприяння розвитку культурного співробітництва між Україною та Іспанією Анатолій Щерба нагородив іспанського письменника Почесною грамотою Посольства України в Іспанії", - повідомили у посольстві.

Комісія Києва з питань найменувань, на останньому засіданні перед місцевими виборами, підтримала зміну назв 8 вулиць та 2 об`єктів. Також присвоїли назви 4 безіменним об'єктам.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії на честь Лесі Українки відкрили площу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі