вівторок, 27 березня 2007 16:14

В Чікаго побудують 150-поверховий будинок-свердло (ФОТО)

 
Архітектор Сантьяго Калатрава презентував вчора проект хмарочоса, який має стати архітектурною домінантою Чікаго. Формою новий 150-поверховий багатоквартирний будинок нагадуватиме свердло. Якщо будівля висотою 609 метрів побудують, воно стане найвищим в США.

Хмарочос під назвою "Чіказький шпиль" (Chicago Spire) розрахований на 1200 квартир. Декілька поверхів займатимуть підприємства комунальних і побутових послуг, обслуговуючі виключно мешканців будинку. Підземна автопарковка вміщатиме 1350 машин. На прилеглій до хмарочоса території пропонується розбити парк і побудувати торговий центр.

За словами архітектора, проект увійде до підручників по архітектурі 20 і 21 століть, поки не вирішений. Серед останніх проектів Сантьяго Калатрави, окрім "Чіказького шпиля", житлова нью-йоркська висотка 80 South Street, яка складається з десяти поставлених один на одного кубов-таунхаусів, а також три мости через Трініті-рівер в Далласі, пише Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Чікаго побудують 150-поверховий будинок-свердло (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі