середа, 30 березня 2011 15:28

В Арсеналі показують "бетонні" промені світла
11

Фото: Фото: Андрій Шматов/Gazeta.ua

29 березня в столичній Малій Галереї Мистецького Арсеналу відкрилася виставка Жанни Кадирової "Неявні форми". Митець втілила промені освітлювальних приборів і тіні від предметів у бетоні.

"Ідея доволі стара, але тільки зараз вдалося її втілити. Показати не тільки світло, але й тіні. Інсталяцію стовпа світла, що падає від прожектора, я робила ще на минулорічному Гогольфесті. Потім в Москву запрошували з цією інсталяцією. Нарешті зробила цілу виставку, де вдалося втілити і тіні, і відеопроекції, і навіть промінь камери стеження. Все монтувала на місці, в самій галереї. Спочатку робила каркас, потім штукатурила. В результаті деякі об'єкти важать більше 100 кілограм. Допомагало багато моїх друзів, бо вони мають спеціальні інструменти. Працювали протягом тижня з ранку до ночі", - розповіла вона кореспонденту Gazeta.ua.

Художниця хотіла привернути увагу до об'єктів, які зазвичай залишаються поза увагою людей.

"Ці об'єкти, тобто форми світла чи тіні - вони постійно присутні в нашому житті. Ми звикли їх не помічати, ніхто це не сприймає як форму. Я вирішила звернути на них увагу. Не випадково вибрала бетон, бо це явна протилежність чомусь легкому і нематеріальному, як промінь. Бетон - найбільш матеріальна структура, яка підкреслює мою ідею", - додала Кадирова.

На відкриття прийшло багато колег художниці: Арсен Савадов, Максим, Мамсіков, Олександр Клименко, Нікіта Кадан та Леся Хоменко.

Виставка триватиме до 17 квітня.

Зараз ви читаєте новину «В Арсеналі показують "бетонні" промені світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі