пʼятниця, 11 квітня 2014 13:16

Юрій Мушкетик презентував книжку про свою маму

Автор: Андрій Шматов
 

Вчора у столичній книгарні "Є" презентували нову книгу Юрій Мушкетика "Час звіра". До неї увійшов однойменний роман та повість "Така її доля".

"Роман і повість закінчив писати ще торік. Писав від руки, бо я письменник старої закалки. Потім вже мої каракулі розбирає і набирає на комп'ютері моя знайома. Видати книжку поспішали до мого 85-річного ювілею. Якраз встигли", - розповів Юрій Мушкетик кореспонденту Gazeta.ua.

Книга вийшла у столичному видавництві "Ярославів Вал". У книгарні її продають за 76 грн.

"Роман "Час звіра" про те, що нині чи не все в Україні продається. Там йдеться про останні парламентські вибори у нашій державі. Вони страшні були: суцільний підкуп, убивства кількох кандидатів. Маю знайомих, які все це знають. Тому писав по свіжих слідах. Повість "Така її доля" присвятив своїй матері", - поділився письменник.

"Написати книжку про маму хотів давно, бо відчував потребу висповідатися перед нею. Моя мати була головою найбільшого на Чернігівщині колгоспу, хоч була безпартійною і дочкою куркуля. Не раз з райкому приїжджали, щоб переобрати, та люди її міняти не хотіли. Матері була положена велика зарплата, та вони цих грошей ніколи не брали. Казала: "Люди не одержують грошей і я не маю морального права їх брати". Купляла на них діжки, шлей і всяке інше начиння для колгоспу. Я був найбіднішим хлопцем у школі. В мене були валянки з трьох шматків солдатського сукна з чунями. Коли вже став підпарубійком, дуже мені кортіло в клуб піти. Просив матір: "Мамо, ну хоч раз ті гроші візьміть і купіть мені чоботи". Вона казала: "Не можу, синку", - додав Юрій Михайлович.

 

Зараз ви читаєте новину «Юрій Мушкетик презентував книжку про свою маму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі