пʼятниця, 27 вересня 2013 11:14

Уперше в Україну приїдуть відомі американські джазмени-імпровізатори

Знаковою подією джазової осені в Києві стане концерт знаменитих американських музикантів: саксофоніста Джошуа Редмана та піаніста Джоуі Кальдераццо.

Таким чином вирішили переформатувати міжнародний фестиваль Jazz in Kiev, який раніше планували на 25-27 жовтня. З фінансових причин традиційну триденну програму фестивалю (який проходив в Україні з 2008-го року) скоротили до концерту двох ансамблів, в яких грають найяскравіші представники сучасної світової джазової сцени.

"Шостий міжнародний неФестиваль Jazz in Kiev 2013. Саме таке формулювання прийшло нам в голову, коли стало зрозуміло, що цього року буде важко провести три дні фестивалю з музикантами, рівень яких відповідає очікуванням любителів джазу. Але, як відомо, "тимчасові невдачі краще за тимчасові удачі", тому ми пропонуємо усім поставитися до ситуації так само іронічно, як і ми самі. І підтримати Jazz in Kiev, купивши квитки і прийшовши на концерт чудових музикантів, який відбудеться в рамках нашого неФестивалю" - каже Олексій Коган, арт-директор Jazz in Kiev.

Дворазовий номінант Греммі, видатний саксофоніст Джошуа Редман (Joshua Redman) вперше виступить в Україні у складі власного квартету разом з піаністом Аароном Голдбергом (Aaron Goldberg), контрабасистом Ройбеном Роджерсом (Reuben Rogers) і барабанщиком Грегорі Хатчінсоном (Gregory Hutchinson).

Знаменитий піаніст Джоуі Кальдераццо (Joey Calderazzo), відомий як завдяки сольним проектам, так і за участю в ансамблях Майкла Брекера і Бренфорда Марсаліса, також відіграє свій перший концерт в нашій країні разом з контрабасистом Орландо ЛеФлемінгом (Orlando LeFleming) і барабанщиком Джей Стріклендом (E.J. Strickland).

Концерту у Жовтневому палаці будуть передувати джазові заходи, зазвичай супутні фестивалю Jazz in Kiev. Любителі джазу відвідають кінопокази з Леонідом Гольдштейном (29 вересня, 6 і 12 жовтня), відбудуться дитячий джазовий ранок з Олексієм Коганом (19 жовтня) у Мистецькому Арсеналі та святковий джем за участю кращих українських джазменів у Будинку освіти і культури "Майстер Клас" (23 жовтня).

Концерт відомих американських джазових імпровізаторів відбудеться 26 жовтня о 19:00 у Жовтневому палаці. Детальну інформацію про інші джазові події можна подивитися на сайті Jazz in Kiev.

Зараз ви читаєте новину «Уперше в Україну приїдуть відомі американські джазмени-імпровізатори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі