середа, 16 квітня 2014 14:20

Уперше в Україні зроблять кінофестиваль для дітей

Уперше в Україні зроблять кінофестиваль для дітей

Чілдрен Кінофест - так називається щорічний фестиваль мистецтва кіно для дітей і підлітків. Цього року його проведуть уперше. Епіцентром події стане Київ. Крім того, фестивальні події відбудуться в Одесі, Донецьку, Львові, Харкові, Дніпропетровську та Запоріжжі.

Програма Чилдрен Кінофесту включатиме міжнародну конкурсну програму, анімаційні добірки для дітей від 3 до 10 років, тематичні ретроспективи, а також інтерактивні ігрові майстер-класи на тему кінематографа.

"У цьому році, незважаючи на всі складнощі сьогодення, наша команда вирішила заснувати великий фестиваль кіно для дітей, де похід у кінотеатр був би одночасно і розвагою, і медіа-освітою. Вивчивши досвід дитячих кінофестивалів у Франції (Mon Premier Festival), Нідерландах (Cinekid), Чехії (Zlin Film Festival) та інших країнах, ми постаралися розробити концепцію, взявши те найкраще, що може бути втілено в українських реаліях", - розповідає Денис Іванов, директор кінофесту. Компанія Артхаус Трафік стала організатором фестивалю.

У міжнародній конкурсній програмі Чілдрен Кінофесту змагатимуться 7 повнометражних фільмів з різних країн світу для глядацької аудиторії віком від 10 років. Фільм-переможець буде визначений прямим глядацьким голосуванням.

Спеціальною подією Першого Чілдрен Кінофесту стане ретроспектива фільмів Чарлі Чапліна, приурочена до 125-річчя з дня народження генія німого кіно. В неї увійдуть короткометражки і 5 повнометражних стрічок про пригоди його знаменитого персонажа Бродяги Чарлі, який у 2014 році також святкує столітній ювілей.

Символом фестивалю стало совеня Чарлі - персонаж, створений на основі дитячого малюнка. Совеня зображений на першому постері Чілдрен Кінофесту і названий на честь Чарлі Чапліна.

Кожен рік Чілдрен Кінофест запрошуватиме громадських діячів на роль посла фестивалю. Цього року ним стане співачка Джамала.

"Не можна ставитися до дитячої культури як до чогось другорядного, адже саме в дитинстві багато в чому формуються особистості. Чілдрен Кінофест - це дуже своєчасний захід, незважаючи на те, що щільність подій в нашому дорослому житті зараз зашкалює. Діти ростуть і формуються навіть у часи революцій та війн. Фестиваль дасть можливість побачити інше кіно для дітей - не тільки розважальне, але й повчальне, яке розвиває емоції", - поділилася враженнями співачка.

Зараз ви читаєте новину «Уперше в Україні зроблять кінофестиваль для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі