вівторок, 15 квітня 2014 16:43

Українсько-російську "Історію солдата" покажуть в Петербурзі

Українсько-російську "Історію солдата" покажуть в Петербурзі
Dakh Daughters. Gazeta.ua

"Dakh Daughters. Історія солдата" покажуть на Новій сцені Великого Драматичного Театру (Кам'яноострівський театр) в Санкт-Петербурзі.

Театрально-музичну дію покажуть у рамках проекту "Солдат і Чорт" 16 і 17 квітня. Ця унікальна вистава, дві частини якої будуть відрізнятися за формою, але доповнювати один одного за змістом і емоційним посилом.

Перше відділення проекту завжди незмінно - це вистава "Історія солдата", створена за мотивами однойменної опери Ігоря Стравінського. За сюжетом "Історії солдата", Солдатів зустрічає Риса і вимінює свою скрипку (тобто душу) на чарівну книгу, приносить багатство та щастя. Але щастя Солдату книга не приносить.

Друга частина проекту "Солдат і Чорт" - це завжди щось нове: лекція, акція, ярмарок, рольова гра, дискусійний клуб - залежить від аудиторії та майданчиків. Другим відділенням "Солдата і Чорта" стане музично-театральна вистава групи "Dakh Daughters", створена на базі Центру сучасного мистецтва "ДАХ".

"Dakh Daughters" - це сім індивідуумів з різножанровим досвідом у своїй музичній біографії. Ніна Гаренецька - учасник гурту "ДахаБраха", Руслана Хазипова - групи "Перкалаба", Таня Гаврилюк - сольного проекту "ТаняТаня", Соломія Мельник - проекту "Потужні дівчата" та проекту "Soloma project", Ганна Нікітіна - проекту "Кабаре-шансон", Наталія Галаневич і Zo - балету "БіZоН". Вперше ідея об'єднатися в групу виникла під час Гогольfest-2012 на Видубичах. Їхні інтерпретації відомих пісень, віршів українських та російських поетів - нервово перекручують всі музичні смаки.

Учасниці колективу в новому проекті опинилися на нейтральній території між пісенним жанром і драматичним мистецтвом.

Зараз ви читаєте новину «Українсько-російську "Історію солдата" покажуть в Петербурзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі