четвер, 10 лютого 2011 13:59

Спецтема: Євробачення-2011

Український відбір на "Євробачення" втягнули у новий скандал

Український відбір на "Євробачення" втягнули у новий скандал

Нинішні результати голосування на офіційному українському сайті "Євробачення" не можна вважати дійсними, оскільки адміністрація виявила значну частку "накруток" у рейтингах лідерів голосування. Розслідування було проведене після того, як один з користувачів виявив, що загальна сума "помилкових голосів" за EL Кравчука з великою перевагою переходить за половину.

Нова інформація про "накрутки" в голосуванні з'явилася в результаті незалежного дослідження, проведеного з ініціативи користувача сайту, який представив увазі розробників свою систему аналізу користувачів, які голосували, і детальний звіт про проведену роботу. У дослідженні використовувався розроблений інструмент з аналізу на унікальність та ідентичність тих, хто голосував.

У результаті перевірки виявлено, що чимала частка голосів EL Кравчука є сфальсифікованою. Подібна ситуація також спостерігається у Джамали (1379 "додаткових" голосів), виконавиць Міки Ньютон (1380) та Дар Медової (1727).

"Усім підозрюваним учасникам несумлінного голосування на e-mail був відправлений запит, відповідь на який був би прямим запереченням причетності користувача, який голосував, до роботів. Адміністрація сайту не отримала жодної відповіді. Висновок один - порожні електронні адреси були створені виключно з метою неправомірного коригування підсумків голосування на сайті "Євробачення", - йдеться у звіті адміністрації сайту.

В даний час лідерами за кількістю набраних голосів залишаються EL Кравчук - понад 28 тисяч, Джамала - майже 26 тисяч, Міка Ньютон - майже 25 500, Дар'я Медова - більше 25 200, Олексій Матіас - майже 22,5 тисяч.

Нагадаємо, голосування за 15 фіналістів національного відбору на "Євробачення" завершилося ввечері 9 лютого. Імена учасників, які 26 лютого поборються за право представляти Україну на конкурсі, "Перший національний" - організатор нацвідбору - обіцяв оголосити сьогодні.

Пісенний конкурс "Євробачення-2011" відбудеться в травні 2011 року в Дюссельдорфі (Німеччина). Перший півфінал - 10 травня, другий півфінал - 12 травня, фінал - 14 травня. Учасник від України виступить у другому півфіналі.

Нагадаємо, НТКУ повинна заплатити Європейській мовній спілці 20 мільйонів гривень, і тільки тоді Україна зможе взяти участь у "Євробаченні - 2011". Виявляється, НТКУ не виплатила всі борги минулих років, через які нам можуть перекрити шлях до музичного конкурсу.

Лига

Зараз ви читаєте новину «Український відбір на "Євробачення" втягнули у новий скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі