вівторок, 24 листопада 2020 15:39

Український серіал уперше покажуть у кінотеатрах

Український серіал уперше покажуть у кінотеатрах
Юрій Дяк у серіалі "Козаки. Абсолютно брехлива ­історія" грає селянського парубка Івана. Краде в московського царя магічну сережку. Ховаючись від погоні, потрапляє на Січ. Пригодницьку стрічку про епоху козацтва можна подивитися на телеканалі ICTV та у кінотеатрах "Мультиплекс". Фото: ICTV

Український телесеріал уперше з'явиться у кінопрокаті. Пригодницький комедійний екшен "Козаки. Абсолютно брехлива історія" показуватимуть з 26 листопада у мережі кінотеатрів "Мультиплекс".

Дія відбувається на Запоріжжі наприкінці XVI ст. Головний герой - вихований шляхтичем селянський хлопець Іван. Краде коштовності в московського царя, щоб викупити матір із турецького полону. Серед награбованого була магічна сережка - запорука непереможності російської влади. Ховаючись від переслідувача, Іван губить прикрасу. Вона потрапляє на Запорозьку Січ. Тепер має поцупити сережку в козаків. Тим часом на Хортиці наближаються перевибори отамана, за сюжетом.

Прем'єра відбулася 17 листопада на каналі ICTV. Стрічка стала найрейтинговішим продуктом дня на українському телебаченні й зібрала аудиторію у 2,58 млн глядачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Козак — це не герой реклами вареників, із вусами в сметані

З четверга, 26 листопада, "Козаки" будуть доступні для перегляду не тільки на ТБ. Упродовж тижня на великих екранах показуватимуть по 3 серії. Загалом містить 12 серій.

"Ми раді, що наші "Козаки" стали 1-м у країні серіалом, який повністю покажуть на великих екранах. В ефірі вже вийшло 6 епізодів, і за показниками переглядів бачимо, що глядачам сподобалася стрічка. Ми горді, що нам вдалося не тільки зняти якісний і цікавий контент, а й увійти в історію. Адже ми створили 1-й український пригодницький кіносеріал, - каже керуюча директорка каналу Анастасія Штейнгауз.

Серіал зняла студія IQ Production за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. Бюджет – близько 33 млн грн. Виходить на ICTV з вівторка по четвер о 21:30.

"У мене з'явився новий улюбленець серед сучасного українського патріотичного кіно. Після "Пропалої грамоти", звичайно. Вона поза конкуренцією, - пише журналіст Денис Безлюдько на своїй сторінці у Facebook. - На відміну від гротеску "Пропалої грамоти", "Козаки" - це комедія. Притому з гарно підібраними акторами, добротним сценарієм, і це справді смішно. І чекаєш на продовження. У сюжеті закручено вибори на Січі, геополітика з Османською імперією та заколотами у Московському царстві. Ляхів поки що не бачив, але, може, у наступних 6 серіях з'являться.

Це не історичне кіно. Грамотно у назву винесли "абсолютно брехлива історія". Насправді це вперше на моїй пам'яті, коли державні кошти на патріотичне кіно витрачені з розумом. Зазвичай освоять кошти, знімуть якесь сумовите гівно, а потім обурюються, що нарід не ходить і не хоче свої гроші на нього витрачати".

Зараз ви читаєте новину «Український серіал уперше покажуть у кінотеатрах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі