понеділок, 17 жовтня 2016 16:13

Український мультфільм "Микита Кожум'яка" показуватимуть у 15 країнах світу
8

– Я вмію говорити таким голосом, що його важко повторити. Але це вміння не згодилось. Насправді я мріяла зіграти дракона, – розповідає акторка Руслана Писанка, що озвучила відьму Сірінгу в українському мультфільмі "Микита Кожум'яка".

13 жовтня в український прокат виходить повнометражний 3D-мультфільм режисера Манука Депояна "Микита Кожум'яка". Робота над картиною тривала 2 роки. Це екранізація казкової повісті українського дитячого письменника Антона Сіяники.

Ролі озвучували: Арсен Шавлюк (Микита Кожум'яка), Віктор Андрієнко (кажан Едді і троль Фолк), Руслана Писанка (відьма Сірінга), Сергій Сивохо (Дракон). Уперше до озвучки анімаційного фільму приєднався богатир Василь Вірастюк у ролі Кирила Кожум'яки.

12-річний Микита Кожум'яка – син давньоруського героя Кирила Кожум'яки, який врятував світ від страшного дракона. Хоча всі думали, що чудовисько навіки померло, героям знову доведеться зустрітися з ним віч-на-віч.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У новому фільмі Тіма Бертона діти збільшують моркву, керують вогнем та злітають у небо

Мультфільм знімали англійською. Дублювати стрічку цією мовою для міжнародного прокату після української набагато важче. Студія Panama Grand Prix повідомила, що мультфільм був представлений на Каннському кіноринку, де отримав контракти на показ у 15 країнах: Великій Британії, Китаю, Франції, Японії, Болгарії, Польщі, Південній Кореї, Туреччині та інших. Бюджет "Микити Кожум'яки" – $4 млн.

Під час перегляду мультфільму можна взяти участь у благодійній акції - у глядачів є можливість купити будь-яку кількість квитків. Їх віддадуть вихованцям дитячих будинків.

Зараз ви читаєте новину «Український мультфільм "Микита Кожум'яка" показуватимуть у 15 країнах світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі