понеділок, 28 лютого 2011 18:23

Український кінокритик вважає, що переможцю "Оскара" дали забагато нагород

Український кінокритик вважає, що переможцю "Оскара" дали забагато нагород

Цьогорічні результати "Оскару" були прогнозованими.

Про це в коментарі кореспонденту Gazeta.ua розказав український кінокритик Антін Шпилюк.

Нагороду Американської академії кіномистецтв вручили 27 лютого у Лос-Анджелеському театрі "Kodak".

"Цього року ніяких сюрпризів не відбулось. Але рік на рік не приходиться і я не думаю, що це погано. "Соціальна мережа" - цікавий фільм, але, враховуючи, що середній вік кіноакадеміків, які присуджують премію, досить поважний, було зрозуміло, що їм більше прийдеться до смаку історія про британського короля, ніж про молодих студентів, які вигадали соціальну мережу. "Король говорить!" - абсолютно чудовий з точки зору режисури й заслуговує найвищої нагороди", - сказав Шпилюк.

Він висловив думку, що номінацію "краща режисура" можна було дати іншому фільму.

"Як на мене, трошки забагато "Королю..." премій дали. Якщо фільм отримав "Оскара" за кращий фільм, сценарій і виконання чоловічої ролі, на якій власне він і тримається, то режисеру можна було б вже й не давати. Якби я був на місці поважних академіків, віддав би цю премію Девіду Фінчеру за "Соціальну мережу", - наголосив Шпилюк.

Також він зазначив, що Наталі Портман, яка отримала "Оскар" за кращу жіночу роль у фільмі "Чорний лебідь", отримала нагороду заслужено.

"Це безсумнівно була краща жіноча роль в американському кіновиробництві за минулий рік. З нею взагалі нема кого порівняти!", - зазначив кінокритик.

Компанія "Google" оприлюднила рейтинг популярності цьогорічних номінантів серед українських глядачів. На першому місці - "Початок", на другому - "Соціальна мережа". "Король говорить!" українці поставили аж на шосту сходинку.

"Початок" вже мав широкий прокат по всій Україні, а "Король говорить!" тільки три дні як з'явився у наших кінотеатрах. "Чорний лебідь" ще взагалі не показували. Тому пройде деякий час і ці показники зміняться. На касові збори в Україні вручення премії ніяк не вплине. У західних країнах, де за цим слідкують, безумовно підігріється інтерес до фільмів-переможців", - зауважив Шпилюк.

Зараз ви читаєте новину «Український кінокритик вважає, що переможцю "Оскара" дали забагато нагород». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі