середа, 22 січня 2014 12:14

Український художник показав у картинах як бюрократія впливає на людину
7

До 5 лютого у галереї "Карась", що знаходиться на Андріївському узвозі, 22В, триватиме виставка молодого українського художника Данила Галкіна з Дніпропетровська.

Експозиція "Камінь, Ножиці, Папір" складається з двох серій полотен: "Отчекрыжить художника" і "Бюрократія: від А до О". Художник в полотнах наочно демонструє бюрократичний вплив на розвиток особистості від народження до смерті; її формування життєвих цінностей. Назву нової виставки куратори пояснюють наступним чином: "Як відомо, камінь перемагає ножиці, ножиці перемагають папір, папір перемагає камінь. І це свого роду пошук ролі художника в цій грі, і що потрібно пройти для того, щоб ним бути".

"Коли ліва рука зламана, не цурайся правої" - написано на одному з полотні, що більше нагадують то інструкції, чи то плакати. "Камінь, Ножиці, Папір" - це частина довгострокового проекту художника "Нижня Держава", який відображає сукупність ситуацій в соціально-політичній системі.

Данило Галкін живе і працює в Дніпропетровську. У 2011 році Данило отримав Гран-прі конкурсу МУХі, організованого "Bottega Gallery". Також художник - номінант премії PinchukArtCentre-2011. Переважно працює в жанрі інсталяції.

Зараз ви читаєте новину «Український художник показав у картинах як бюрократія впливає на людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі