пʼятниця, 22 січня 2021 16:34

Український фільм покажуть в Америці

Український фільм покажуть в Америці
Незалежний кінотеатр Metrograph унікальний тим, що має два екрани. Знаходиться на Нижньому Іст-Сайді, на Мангеттені. Фото: Pinterest

Американська прем'єра української драми "Атлантида" відбудеться у Metrograph, одному з найкращих незалежних кінотеатрів у Нью-Йорку.

Прокат стартує з рецензії у The New York Times. У ній фільм назвали "похмурою апокаліптичною історією кохання" та підкреслили його повільність.

"Історію розповідають в одиночних довгих кадрах за допомогою в основному статичної камери, - пише Гленн Кенні. - Стиль Васяновича заснований як на Кубрику, так і на ранньому Джимі Джармуші".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Польоти" — це портрет епохи брежнєвського застою

2025-й. Після звільнення Донбасу від окупантів минув рік. Екологічна катастрофа отруїла землю й воду. Військовий Сергій повертається в рідні місця. Страждає від посттравматичного синдрому. Його дружина й дитина загинули. Металургійний комбінат, де він працював, закривають. Чоловік шукає роботу в спустошеному війною регіоні. Зустрічає парамедика Катю. Приєднується до неї волонтером у гуманітарну місію "Чорний тюльпан". Шукають і повертають додому тіла загиблих, за сюжетом.

Усі ролі у фільмі зіграли непрофесійні актори. Колишній розвідник, волонтер благодійного фонду "Повернись живим" Андрій Римарук, парамедик Людмила Білека і доброволець Василь Антоняк. Зйомки проходили у Маріуполі та Києві.

"Атлантида" - найтитулованіша українська стрічка року. Перемогла на 76-му Венеційському кінофестивалі у секції "Горизонти". Претендент від України на "Оскар". Увійшов до довгого списку британської премії BAFTA.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм покажуть в Америці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі