четвер, 17 вересня 2020 14:01

Український фільм покажуть на фестивалі у Великій Британії

Український фільм покажуть на фестивалі у Великій Британії
Raindance Film Festival — найбільший незалежний кінофестиваль Великої Британії. Фото: Pixabay

До офіційної конкурсної програми Raindance Film Festival увійшов короткометражний ігровий дебют режисерки Єлизавети Сміт Solitude.

Стрічка стала однією з п'яти картин, що їх відібрали з усього світу й які змагатимуться за звання найкращого короткометражного фільму, пише "Новое время".

"Ми з командою щасливі, що наш фільм бере участь в офіційній конкурсній програмі кінофестивалю Raindance. З великої кількості фільмів наш разом із чотирма іншими висунули на номінацію Best Short. Це велика честь", — наголосила режисерка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки зібрав "Тенет" Нолана у світовому прокаті

За сюжетом, аномальний шторм виносить на берег міста авіабомбу часів Другої світової війни. Міська влада вирішує евакуювати район, у якому це сталося. 40-річна Христина прибуває в пункт збору людей — театр. Там вона зустрічає монтувальника сцени Іллю, який відповідає за розміщення евакуйованих. Зйомки картини відбувалися в Одесі 2017 року. Головні ролі у стрічці зіграли Олена Пономаренко, Василь Скакун, Анатолій Падука-Голот та Євген Баль.

Raindance Film Festival — найбільший незалежний кінофестиваль Великої Британії. Входить до 50 найкращих міжнародних кінофестивалів за версією журналу Variety. Цього року він відбудеться офлайн із 28 жовтня до 7 листопада.

Єлизавета Сміт відома за своїм документальним фільмом "Школа №3", знятим у співавторстві з німецьким режисером Георгом Жено. Стрічка 2017 року отримала гранпрі у секції Generation 14+ Берлінського міжнародного кінофестивалю. Зараз Сміт працює над своїм повнометражним ігровим дебютом "Вакуум".

В Україні відбуваються зйомки фільму "Шлях поколінь". Стрічка розповість про історію боротьби українського народу від Другої світової війни до вторгнення Росії 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм покажуть на фестивалі у Великій Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі