субота, 17 жовтня 2020 23:20

Український фільм переміг на кінофестивалі у Варшаві

Український фільм переміг на кінофестивалі у Варшаві
Режисер отримав приз журі і грошову премію в розмірі 10 тис. злотих. Фото: Facebook

Повнометражний фільм "З зав'язаними очима" (назва для міжнародного прокату Blindfold) українського режисера Тараса Дроня переміг на Варшавському кінофестивалі.

Цей ігровий дебют був визнаний кращим фільмом конкурсу перших і других фільмів (Конкурсу 1-2) Варшавського кінофестивалю, де і відбулася світова прем'єра стрічки, повідомляється на офіційній сторінці фільму у Facebook.

Картина була визнана кращою серед 15 інших, представлених у цій категорії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У фільмі "Номери" питаємо самих себе, чи варто боротися з диктатурою - Сеітаблаєв

"У Варшаві відбулося чотири покази нашої картини. Q & A після показу тривали більше 30 хвилин, і навіть після його закінчення глядачі не хотіли відпускати авторів. Тому завершували розмову вже за межами залу для глядачів", - розповіли режисер Тарас Дронь і продюсер Валерія Сочівець "Радіо Свобода".

Режисер отримав приз журі і грошову премію в розмірі 10 тис. злотих (понад 73 тис. гривень).

Події фільму З зав'язаними очима розгортаються в сучасній Україні після закінчення війни, повідомляють його автори. Головна героїня Юля - молода спортсменка "боїв без правил" (змішаних єдиноборств, ММА), яка втратила свого нареченого на війні. Дівчина залишає спорт і починає нові стосунки, щоб звільнити себе від ролі вдови героя війни, яку нав'язує їй суспільство.

Проект фільму З зав'язаними очима раніше переміг на конкурсі кінопроектів Boat Meeting Київського міжнародного кінофестивалю Молодість в 2019 році й отримав головний приз за пітчинг Work in Progress CoCo Cottbus на міжнародному кінофестивалі в Котбусі (Німеччина).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головні українські фільми року покажуть на великому екрані в Києві

Історично-пригодницький фільм "Фортеця Хаджибей" з 23 жовтня виходить в прокат Туреччини. Загалом показ відбудеться в 600 кінотеатрах. Це буде перший український фільм, який покажуть у турецькому прокаті.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм переміг на кінофестивалі у Варшаві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі