Ексклюзиви
середа, 09 жовтня 2019 12:57

Український фільм "Додому" потрапив у лонглист премії "Оскар"

Український фільм "Додому" потрапив у лонглист премії "Оскар"
Фільм "Додому" Нарімана Алієва потрапив до лонглисту премії "Оскар". Фото: realist.online

Американська кіноакадемія оголосила перший лонглист премії "Оскар", куди увійшов український фільм "Додому" режисера Нарімана Алієва.

Назву номінації "Найкращий фільм іноземною мовою" змінили на "Міжнародний художній фільм". До цієї номінації потрапили 93 стрічки з різних куточків світу.

Комітет вирішив збільшити кількість фільмів шортлиста з 9 до 10. Номінантів оголосять 16 грудня 2019-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український фільм номіновано на "Оскар"-2020

Основні номінації будуть відомі 13 січня 2020-го. Сама ж 92-а церемонія нагородження кінопреміями "Оскар" відбудеться 9 лютого 2020-го у театрі "Долбі" у Лос-Анджелесі, США.

Серед оголошених кінокартин у перший лонглист увійшла повнометражна стрічка "Додому" Нарімана Алієва, яка 2019-го єдиною висувалася на "Оскар" від України. Відомо, що українська прем'єра стрічки відбулася на 10-му Одеському кінофестивалі, де вона також була представлена в Міжнародній програмі й отримала гран-прі. Зокрема, фільм також був представлений у рамках Каннського фестивалю 2019 -го в конкурсній програмі "Особливий погляд". Фільм "Додому" вже став кращим фільмом Міжнародного кінофестивалю в Бухаресті (BIFF).

Зараз ви читаєте новину «Український фільм "Додому" потрапив у лонглист премії "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі