пʼятниця, 25 вересня 2020 16:30

Українські стрічки претендують на перемогу Варшавського кінофестивалю

Українські стрічки претендують на перемогу Варшавського кінофестивалю
Фото: Facebook. Актриса Марина Кошкіна у спортивній драмі "Із зав'язаними очима" виконувала трюки без дублерів

2 українські фільми увійшли до конкурсних програм 36-го Варшавського кінофестивалю. Спортивна психологічна драма "Із зав'язаними очима" увійшла до конкурсу дебютних фільмів. А до основного - "Ми є Ми поруч". Вона буде змагатися ще з 15 стрічками з Великої Британії, Румунії, Китаю, Франції, Словаччини та Польщі. Про це повідомляє "Держкіно".

"Знімальній групі надзвичайно цінно те, що прем'єра відбудеться саме у Варшаві, адже режисер фільму Тарас Дронь навчався в кіношколі в Лодзі, а оператор картини Олександр Поздняков наразі закінчує докторантуру в цьому закладі. До того ж сценарій був написаний у співпраці з поляком Якубом Присаком", - розповідає продюсерка "Із зав'язаними очима" Валерія Сочивець.

Бійчиня змішаних єдиноборств 25-річна Юля втратила свого нареченого Дениса на Донбасі. Кидає спорт і починає нові стосунки, щоб звільнитися від ролі вдови героя війни, яку нав'язує їй суспільство. Та виявляється, що її коханий живий. Потребує чималої суми на операцію. На пошук грошей залишається одна ніч, за сюжетом. Події розгортаються після закінчення війни з Росією.

Це другий повнометражний фільм режисера Тараса Дроня. 2018-го він зняв комедію "DZIDZIO Перший Раз".

Головну роль виконала Марина Кошкіна. Пів року проходила спеціальну підготовку ‒ всі бої у фільмі виконала без дублерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український фільм позмагається за "Оскар"

"Ми є Ми поруч" перший за 12 років фільм режисера Романа Балаяна.

На операційному столі хірурга Олексія вмирає його семирічний племінник. Чоловік у розпачі їде до річки, на їх улюблене місце. Там зустрічає Марію-Анну, пропонує довезти до міста. Дивна дівчина всюди слідує за ним, за сюжетом. Головні ролі зіграли Ахтем Сеїтаблаєв і Катерина Молчанова.

"Наш оператор Юрій Король запропонував спеціальну камеру "Алекса", яких в світі тільки три. На них завжди черга на оренду. Знімає чорно-біле кіно. Таку камеру використовували для оскароносних фільмів "Рома", "Іда". Всі режисери в світі давно мріють, щоб кіно повернулося до чорно-білого", - каже Роман Балаян


Варшавський є найбільшим кінофестивалем Східної Європи. Заснований 1985 року. Відбувається щорічно. 2020-го проходитиме 9 по 18 жовтня. Переможець отримає Гран-прі та 100 тис. злотих. Це 722 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Українські стрічки претендують на перемогу Варшавського кінофестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі