вівторок, 04 травня 2021 13:53

Українські фільми отримали нагороди на кінофестивалі

Українські фільми отримали нагороди на кінофестивалі
Два українські фільми отримали нагороди у Ризі. Фото: Artdocfest

На фестивалі документального кіно "Артдокфест/Рига" два з чотирьох призів отримали фільми українських авторів.

"Найкращий фільм - "Тихий голос", режисер Река Валерік (Франція). Спеціальний приз журі - "Земля блакитна, ніби апельсин", режисер Ірина Цілик (Україна, Литва). Найкраща режисура - Віктор Косаковський, "Гунда" (Норвегія, США). Особлива згадка журі - "Байконур. Вторгнення", режисер Дмитро Громов, Ангел Ангелов (Україна)", - йдеться у повідомленні організаторів фестивалю.

Усього в конкурсі брав участь 21 фільм. У журі були кінокритик, головний редактор часопису "Мистецтво кіно" Антон Долін, керівниця Латвійського національного кіноцентру Діта Ріетума та музичний і політичний публіцист Артемій Троїцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німець врятував карпатських буйволів

Фестиваль проходив у Ризі з 28 квітня по 3 травня в умовах коронавірусних обмежень.

Смуток - це не те, що треба пережити. А те, з чим потрібно навчитися жити. Про це каже данська режисерка Катріне Філп. Зняла фільм "Щось прекрасне лишилося позаду" про організацію "Добре горе" в американському штаті Нью-Джерсі. Створює центри психологічної підтримки. Працюють з дітьми, які нещодавно втратили когось із батьків або обох.

Зараз ви читаєте новину «Українські фільми отримали нагороди на кінофестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі