понеділок, 28 грудня 2015 15:18

Українське видавництво назвало ТОП-10 україномовних книжок 2015 року

Українське видавництво назвало ТОП-10 україномовних книжок 2015 року

Видавництво "Клуб Сімейного Дозвілля" склало свій ТОП-10 україномовних книг 2015 року згідно кількості проданих примірників і вийшов він таким.

Десяте місце - "Відродження" Стівена Кінга. На момент виходу була найновішою книгою Короля жахів. Роман-фентезі розповідає про життя хлопця Джеймі, яке дивним чином перетнулось з життям пастора Чарльза Джейкобса й відтепер небезпечною тінню нависає над хлопцем.

Дев'яте місце - книга Томаса Кініллі "Список Шиндлера". Вона є однією з найвідоміших й найгучніших екранізацій літературних творів зроблених у Голлівуді. Кількість міжнародних премій отриманих за цю екранізацію перевищило двадцяти, одних тільки "Оскарів" - сім. Історія бізнесмена Оскара Шиндлера стала одним з найвідоміших творів Томаса Кініллі.

Восьме місце – Пола Гоукінз "Дівчина у потягу". Пола Гоукінз увірвалася у світовий літературний тренд зі своєю "Дівчиною у потягу" на початку 2015 року. Супербестселер, вже проданий накладом у більше ніж 2 млн. примірників по всьому світу. Вихід книги не супроводжувався великою рекламною кампанією, проте навіть без суттєвої маркетингової підтримки очолював декілька тижнів усі книжкові ТОПи США. В Україні продажі розпочалися перед Форумом Видавців і демонструють стабільний високий попит, розташовуючись вже декілька місяців у списках бестселерів серед книжок, які вийшли українською.

Сьоме місце - Ерих Марія Ремарк "Чорний обеліск, Тріумфальна арка, Ніч у Лісабоні". Кожна книга класика світової літератури Ериха Марії Ремарка, яка виходила у нашому видавництві українською користувалася шаленою популярністю. Це видання містить три великі твори, які у такому зібранні ще не виходили. Ця книга увібрала в себе класичний переклад від Євгена Поповича, Миколи Дятленка та Аркадія Плюто.

Шосте місце - Регіна Бретт "Бог ніколи не моргає". Бретт — відома американська журналістка, двічі виходила до фіналу Пулітцерівської премії. Написала дві книги, які стали бестселерами у всьому світі. Цього року її книгу "Бог ніколи не моргає" переклали українською й вона одразу увірвалась до списку найбільш популярних книжок цього року. 50 уроків — це роздуми про те, чому Регіна навчилася, перебуваючи в статусі матері-одиначки, коли шукала кохання там, де його не було, коли працювала над стосунками з Богом, боролася з раком і намагалася примиритися з важкими спогадами дитинства. Свої уроки Регіна публікувала в авторській колонці в газеті, і відразу стала однією з найпопулярніших в історії видання.

П'яте місце - Люко Дашвар "Покров". Ця книга вийшла друком наприкінці листопада і лише за місяць встигла потрапити до списку найбільш продаваних книг цього року. Події роману відбуваються у ХVII столітті. Один із багатих козацьких старшин зрадив свою дружину. Коханка мала від нього народити дитину. Дружина проклинає свого чоловіка до сьомого коліна. При смерті до нього приходить ворожка. Каже, якщо згадаєш усіх своїх родичів до сьомого коліна, всіх 128 предків, то будеш прощений і твої діти – теж. Він згадує 127 і помирає з іменем своєї коханої. Потім події переносяться у грудень 2013 року, коли країну сколихнули протести проти свавілля влади.

Четверте місце - Володимир Лис "Країна гіркої ніжності". На вихід нових книг Володимира Лиса читачі завжди очікують з нетерпінням. Лауреат численних премій та нагород вміє гарно поєднувати цікавий сюжет, "смачну" волинську мову та історію українського народу. "Країна гіркої ніжності" - історія країни у жорстокому ХХ столітті через історію однієї родини. Три покоління, три жінки, які обирають свій шлях, кохають, ненавидять, страждають і радіють. Ці жінки не можуть переломити хід історії своєї країни, але разом із нею вони проживатимуть життя таким, яким воно є, – з усім його болем, щастям, бідою і радістю.

Третє місце - Василь Шкляр "Чорне сонце". Василь Шкляр вже декілька років без сумніву є культовим письменником сучасності. Шалена популярність романів "Залишенець" та "Маруся" перейшла й до нової книги "Чорне сонце". Вийшовши друком у вересні цього року, книга вже стала культовою серед бійців полку "Азов" та отримала декілька додаткових накладів. "Чорне сонце" - це книга про російсько-українську війну очима бійців "Азова". Всі історії та персонажі в ній - справжні. Довгий час Василь Шкляр перебував на передовій разом із хлопцями - бачив їхнє фронтове життя і переживав всі перемоги і поразки разом з ними.

Друге місце – Міллі Маротта "Дивосвіт. Розмальовка для спокою та натхнення". Розмальовки стали беззаперечним трендом цього року у подоланні стресу. Кольорові олівці та ручки створюють за допомогою розмальовки дивосвіт із чудернацькими метеликами та птахами, фантастичними квітами та тваринами. Вона заспокоює, надихає, розвиває творчі здібності та фантазію.

Перше місце – Кері Сміт "Знищ цей щоденник". Абсолютний лідер цього року – це креативний блокнот "Знищ цей щоденник". Захмарний попит і декілька великих накладів додруку цього блокноту свідчать про те що українці все ще продовжують різними способами боротися зі стресом, який увійшов у їх життя. Створений подібно до скетчбука, блокнот містить багато веселих та незвичайних завдань на кшталт "пожуй тут", "малюй язиком", "підними цей щоденник, не торкаючись його руками", "візьми цей щоденник з собою в душ" або "натри цю сторінку багнюкою". Зрозуміло, що ці завдання треба виконати не буквально, а за допомогою всіх можливих джерел своєї творчої уяви. Через серію таких насмішливих підказок, Кері Сміт закликає займатися "деструктивними" актами – псувати сторінки, бруднити їх кавою та розмальовувати поза лініями, насправді для того, щоб відчути справжній творчий процес.

Зараз ви читаєте новину «Українське видавництво назвало ТОП-10 україномовних книжок 2015 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі