вівторок, 24 липня 2012 18:52

Українська Вікіпедія перевищила позначку у 10 млн виправлень

Українська Вікіпедія перевищила позначку у 10 млн виправлень
Фото: webcommunity.org.ua

О пів на першу ночі 22 липня україномовний розділ Вікіпедії перетнув позначку в 10 мільйонів змін. Відомо, що це сталося в статті "Друга світова війна".

Українська Вікіпедія посідає 14 місце за кількістю статей серед усіх мовних розділів Вікіпедії, маючи більше 390 тисяч статей. У ній зареєстровано понад 140 тисяч користувачів, але лише близько 2 тисяч з них є активними, тобто провели протягом місяця мінімум одну зміну. У той же час українська Вікіпедія за кількістю змін займає 21 місце, поступаючись ряду мовних розділів, які мають меншу кількість статей, ніж україномовний розділ всесвітньої інтернет-енциклопедії.

Вікіпедія є рухом добровольців, які віддають свій час, свої знання для того, щоб зробити цю енциклопедію повніше і точніше, і щоб результатами їх невтомної праці могли скористатися мільйони користувачів.

Зараз україномовна Вікіпедія наближається до позначки в 400 тисяч статей. Крім того, громадською організацією "Вікімедіа Україна" розроблено посібник з редагування Вікіпедії, який розміщений у вільному доступі на ВікіСховищі, і який стане в нагоді всім, хто бажає стати одним з редакторів Вікіпедії.

Нагадаємо, межу в 100 000 статей українська Вікіпедія подолала в березні 2008 року, для чого її редакторам знадобилося чотири роки після появи першої статті в кінці січня 2004 року. За два наступні роки було написано ще сто тисяч статей, а в липні 2011 року було подолано відмітка в 300 тисяч статей.

Вікіпедією і багатьма іншими сестринськими вікі-проектами займається "Фонд Вікімедіа", який має відділення в приблизно 40 країнах світу. Українським відділенням є громадська організація "Вікімедіа Україна", яка працює над втіленням багатьох проектів з метою популяризації Вікіпедії серед людей, залучення до неї нових користувачів, її редагування, а також збору інформації для наповнення.

Зараз ви читаєте новину «Українська Вікіпедія перевищила позначку у 10 млн виправлень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі