понеділок, 02 червня 2014 13:00

Українська художниця розписала під'їзд кольорами українського прапору
8

Фото: надані Вікторією Тимошенко

Художниця Вікторія Тимошенко із Дніпропетровська розмалювала вхідні двері свого будинку петриківським розписом у жовто-блакитних кольорах.

Про це художниця розповіла кореспонденту Gazeta.ua під час телефонної розмови.

"Вирішила розмалювати двері свого під'їзду у кольоровій гамі нашого прапору. Вгорі намалювали жовтих птахів, а внизу — сині квіти. Все виконувала у техніці петриківського розпису", - сказала Вікторія Тимошенко.

"Тепер бабусі, які люблять сидіти на лавочках перед будинком, кажуть мені: "Цілими вечорами дивимося і ніяк налюбуватися не можемо", - додала вона. Художниця також розповіла, що раніше у цій техніці вже розписала дворовий гараж, двері під'їздів, фасадні стіни і внутрішні стіни коридорів однієї з багатоповерхівок Дніпропетровська.

"Все почалося із жарту. На одному із майстер-класів познайомилася із мешканкою цього будинку Наталією Сердюк. Розговорилися і вона сказала, що на день народження мріє про незвичний подарунок — феєрверк із петриківського розпису. Вирішила зробити їй такий сюрприз", - поділилася жінка.

"Для малюнків використовувала художню гуаш. Витратила 5 баночок по 220 грамів. У фарби додавала клей ПВА, щоб вони краще трималися. Зверху малюнки покривала лаком, щоб не боялися дощу і снігу. Спочатку люди мовчки за мною спостерігали, а на другий день почали підходити і розпитувати. Одна жіночка принесла баночку клею і сказала: "Хочу хоч чимось вам допомогти". А чоловік із сусіднього будинку просив: "У нашому під'їзді на вхідних дверях хтось написав нецензурне слово. Я вам баночку фарби куплю, а ви замалюйте його якоюсь квіточкою". Послухалася. Замалювали його розкішною мальвою", - додала художниця.

Зараз ви читаєте новину «Українська художниця розписала під'їзд кольорами українського прапору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі