Ексклюзиви
четвер, 26 липня 2018 17:51

Українська акторка заради ролі у фільмі постаріла вдвічі
6

У Львові стартувала прем'єра фільму "Брама"
Фото: Ольга Васьків
У Львові стартувала прем'єра фільму "Брама"
У Львові стартувала прем'єра фільму "Брама"
У Львові стартувала прем'єра фільму "Брама"
У Львові стартувала прем'єра фільму "Брама"

В Україні стартували покази українського фільму "Брама" за п'єсою львівського драматурга Павла Ар'є "На початку і наприкінці часів". П'єса в театрах виходила під двома назвами: "Сталкери" і "Баба Пріся", остання була робочою назвою фільму

25 липня у Львові у двох залах кінотеатру "Планета Кіно" у ТЦ "Форум Львів" відбувся допрем'єрний показ фільму "Брама". На прем'єру прийшли головні актори: актриса Ірма Вітовська-Ванца, Віталіна Біблів, Ярослав Федорчук а також автор сценарію Павло Ар'є.

Актриса київського "Молодого театру" Ірма Вітовська в фільмі "Брама" зіграла жительку Чорнобильської зони відчуження - 88 річну бабу Прісю. Вона із донькою Славою і дорослим внуком Вовкою живе у зоні примусового виселення - неподалік реактора Чорнобильської атомної станції. Події проходять у 90-х роках, після незалежності країни. Баба Пріся товаришує з потайбічними силами, русалками, поїдає галюциногенні гриби, за часів війни вбила дванадцятьох німців. Онук Вовчик вже дорослий але має розумові захворювання. Славу і сина покинув чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали перші кадри з фільму про Симона Петлюру

44-річна Ірма Вітовська перевтілювалася в 88-річну бабусю завдяки гримерам і спеціальній масці.

"Маска бабусі - одна з важливих витрат бюджету фільму. Наші майстри зробили унікальний грим. Його накладали щодня по 2 години. Я вставала в третій ночі, до п'ятої розбитими дорогами їхали на місце зйомок на кордон з Білорусією. Щось їла і мені до восьмої накладали грим. Наполягла: жодних лінз в очі, бо я не зіграю. Для мене це була надзвичайна жертва фізична. По 12 годин у силіконі. Потім довго лікувала шкіру, робила відновлюючі маски. Губи облазили, емаль на зубах довелось відновлювати. Їла раз на день — в масці це неможливо", - каже Ірма Вітовська.

Кіно знімали у Трипіллі під Києвом, у селі Лучанки у Коростишівському районі та Прип'яті. Фільм став одним з переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно і отримав 50% державного фінансування у розмірі 8,9 млн грн.

У мережі з'явився офіційний трейлер фільму Олеся Янчука "Таємний щоденник Симона Петлюри". Історично-біографічна драма розповідає про життя голови Директорії і головного отамана УНР у період Української революції 1917-1920 років. Також покажуть роки після його еміграції до Франції до того дня, коли його вбив Самуїл Шварцбард.

Зараз ви читаєте новину «Українська акторка заради ролі у фільмі постаріла вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі