пʼятниця, 04 квітня 2014 09:37

Українку назвали однією із найкращих ілюстраторів дитячих книжок у світі

Українку назвали однією із найкращих ілюстраторів дитячих книжок у світі
Ілюстрація Марини Пузиренко з книжки "Лускунчик"

Міжнародна рада з дитячої та юнацької книги (IBBY) оприлюднила Почесні списки авторів, ілюстраторів та перекладачів дитячих книжок із усього світу. Україна знову в переліку: у 2014 році до списку найкращих ілюстраторів світу потрапила харківська художниця Марина Пузиренко із книжкою "Лускунчик", що побачила світ 2010 року у видавництві "Ранок".

За цю ж книжку художниця отримала у 2010 році урядову премію імені Лесі Українки.

Українське видання "Лускунчика" Гофмана разом із 149 іншими дитячими виданнями з усього світу представлять на щорічному конгресі IBBY у Мехіко у вересні 2014 року.

Нагадаємо, що Почесні списки Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги, або ж Почесні списки Андерсена – це престижний каталог найкращих видань для дітей та юнацтва, який формують національні секції IBBY. У 2012 році до списку потрапив художник Володимир Штанко із ілюстраціями до книжки М. Гоголя "Вечера на хуторе близ Диканьки".

Зараз ви читаєте новину «Українку назвали однією із найкращих ілюстраторів дитячих книжок у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі