вівторок, 22 березня 2011 13:37

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Українець розповів, як японський друг на останньому бензині відвіз його до аеропорту

Українець розповів, як японський друг на останньому бензині відвіз його до аеропорту

Студент японського університету міжнародних культурних відносин у місті Цукуба Олександр Бібко прилетів першим літаком, який евакуював українських громадян з Японії. Він був одним з кількох чоловіків, яких пустили на борт літака.

"Жінки вмовляли екіпаж пропустити на борт їхніх чоловіків, - сказав Олександр. - Але представники українського посольства не дозволили, бо чоловіки були японцями. Українки сподівалися, що посольство дозволить вилетіти усією родиною, але біля трапу літака пропускали лише громадян України".

Переліт тривав 20 годин. Це був перший рейс Токіо-Київ. Раніше літали через Амстердам чи Францію. Сідали у Краснодарську на заправку, але виходити пасажирам не можна було.

"У літаку були вільні місця. Це через те, що люди не могли дістатися аеропорту. Поїзди не ходили, під час землетрусів пошкодилися рейси, автозаправки позакривалися, у них не завозили бензин, бо через підземні поштовхи міг статися вибух. Транспорту не було. Я попросив свого знайомого японця відвезти мене до аеропорту. Він погодився. Дорогою він сказав, що йому доведеться залишити автомобіль у місті, бо бензину не вистачить. У нього було лише кілька літрів, аби довезти мене. Брати гроші він відмовився", - розповів українець.

Олександр зауважив, що японські чоловіки люблять українських дівчат. Вони часто одружуються з моделями, які приїжджають в Японію у відрядження.

"Еталон краси у них - голлівудська актриса Міла Йовович, її називають "українська красуня". Вони люблять Юлію Тимошенко. Вона стала героєм популярних коміксів. Увійшла у команду із Бушем, Путіним і японським лідером Кудзумі, які грають у японські шашки манджонг проти команди Гітлера, Сталіна і Муссоліні. Тимошенко — єдина жінка у тих коміксах. Вона змінила Ангелу Меркель. Бо після соціологічних опитувань виявили, що її японці люблять більше", - додав Олександр.

Як повідомлялося, в ніч на п'ятницю, 18 березня, з Токіо до Києва прибув Боїнг-737 з 137 пасажирами на борту. Фахівці обстежили українців, які повернулися з Японії, на предмет радіації і прийшли до висновку, що ознак радіаційного забруднення у них немає.

Нагадаємо, в Японії 11 березня сталась серія потужних підземних поштовхів. Епіцентр підземних поштовхів розташовувався поблизу східного узбережжя головного японського острова Хонсю, за 130 км на схід від м. Сендай, 373 км на північний схід від столиці Токіо. Після цього на узбережжя країни обрушилося цунамі. Хвиля цунамі пройшла близько 10 км від узбережжя вглиб країни. Крім того, в Японії сталось і декілька потужних повторних підземних поштовхів.

Землетруси призвели 12 березня до вибуху на атомній електростанції в префектурі Фукусіма і до витоку радіації на підприємстві. В межах 30 км від АЕС була оголошена евакуація. Сьогодні влада Японії заявили відразу про два вибухи водню на третьому реакторі атомної електростанції АЕС у префектурі Фукусіма.

Зараз ви читаєте новину «Українець розповів, як японський друг на останньому бензині відвіз його до аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі