середа, 27 квітня 2011 20:17

Українця Ігоря Завадського визнали найкращим акордеоністом світу

Українця Ігоря Завадського визнали найкращим акордеоністом світу

З перемогою повернувся 45-річний Ігор Завадський з міжнародного конкурсу акордеоністів, що проходив у ірландському місті Наван. В музичних змаганнях брали участь більше 400 виконавців з усього світу. Завадський став кращим в номінації "Кращий дорослий концертний виконавець".

"Прямо під час виступу в мене заклинило кнопки, довелося на сцені діставати викрутку. Але я все ж отримав максимальні 100 балів й вперше став найкращим акордеоністом світу. - розповів Завадський. - Спочатку мене запросили просто виступити, як зірку, на гала-концерті фестивалю. Оплачували дорогу, але я вирішив позмагатися й летів за свій рахунок".

"Золоту ліру" Ігор отримав вдруге. Вперше цю нагороду здобув 16 років тому.

"Після перемоги 1995-го я поступив в аспірантуру київської консерваторії. На двох наступних конкурсах посів останні місця й вирішив припинити на них їздити. Але я завжди активно займався спортом й не звик йти переможеним", - поділився минулим акордеоніст.

Музикант розповів, що в Ірландії за нього вболівали троє - помічник Андрій, шанувальниця з Німеччини Маріон і посол Сергій Рева.

"До речі, посол зізнався, що за всю свою дипломатичну кар'єру вперше був на виступі українців за кордоном. Через зайнятість ніколи не виходило. Коли я летів назад, у Німеччині в літак сіла наша делегація художніх гімнасток. Поруч сиділа Ірина Дерюгіна, ще одне крісло було для її песика. В Києві в аеропорту ані мене, ані дівчат ніхто не зустрів вітати з перемогою. Навпаки, наші митники перевіряли кожну кнопку мого інструменту, наче я диверсант якийсь.

Колись на кубку світу серед акордеоністів летів у Португалію. Через перепад тиску в літаку мій інструмент розстроївся, але я увійшов до четвірки кращих. Голова журі прийшов із валізкою в студентський гуртожиток, де я жив, допомогти полагодити акордеон. Питаю, як мене пропустили з таким звуком у другий тур, адже я не міг навіть в ноту потрапити. Він відповів: "Ви грали з душею, це найголовніше", - розповів Завадський.

21 та 22 травня в столичному Будинку актора відбудеться презентація 10-го альбому Ігоря Завадського – "Душа". До нього увійде музика з французьких кінофільмів "Амелі" і "Хористи".

Зараз ви читаєте новину «Українця Ігоря Завадського визнали найкращим акордеоністом світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі