вівторок, 14 березня 2017 18:13

Українці створили свого Дракулу

16-17 березня в Одеському театрі музкомедії покажуть прем'єру мюзиклу "Дракула Влад"

"Рік тому виникла ідея зробити оригінальний український мюзикл. У голові було три теми. І тут почалися знаки. Вмикаю телевізор, по всіх каналах йдуть екранізації "Дракули" англійця Брема Стокера. О п'ятій ранку показують документальний фільм про справжнього Влада Цепеша. Нарешті, на репетиціях іншого спектаклю в світлі софітів раптово з'явився кажан. Нам якраз потрібно було впускати глядачів, але нічна тварина, на щастя, полетіла", - розповідає продюсера мюзиклу Людмила Нечаєва. Працювала над антрепризними виставами "Ледіз Найт", "Занадто одружений таксист", дитячими музичними казками "Попелюшка. Новорічний бал", "Снігова королева".

За сюжетом мюзиклу "Дракула Влад", середньовічний правитель Валахії Влад одружується з Ельміною. У цей час на країну нападають турки. Для боротьби ворогами отримує від потобічних сил надлюдські можливості. Ельміні кажуть, що князь помер. Вона кидається зі скелі. В наші дні Дракула зустрічає двійника Ельміни, англійку Міну, і хоче повернути своє кохання.

"Перша частина вистави - це історія реального румунського княза Влада Цепеша. Любив свій народ, дружину. Як у кожного з нас, у ньому були добро і зло. Показуємо, ким став Влад через гріхопадіння. В другій частині переносимо глядачів у сучасний Лондон, - продовжує Людмила Нечаєва. - Вистава не про кров, але вона, напевне, буде. Не очікуйте, що кожні п'ять хвилин вампіри когось кусатимуть. Ми пішли іншим шляхом. Мюзикл про кохання, людські пристрасті, звідки береться зло, чому люди роблять такий вибір. Можливо, не варто шукати зло в потворних монстрах. А пошукати всередині людини".

Над мюзиклом працював хореограф Павло Івлюшкін. Музику написав піаніст і композитор Поль Солонар. Працював з гуртами "Мачете", "Ґрін Ґрей", "Хардкісс", Дмитром Монатіком.

"Це мій дебют у цьому жанрі. Тут є гра акторів, театр, містика. Передивився багато мюзиклів, навчальних відео, як писати пісні, - зізнався Поль Солонар. Музика стилістично різна. В першій частині більше народна, є одна пісня з трембітами, бо дія відбувається в карпатському регіоні".

Роль Дракули виконує учасник проектів "Голос країни" і "Фабрики зірок", 25-річний Денис Любимов.

Автор: Концертне агентство Пале-АРТ.
 

"Мене запросили на другорядну роль. На пробах попросили показати, як перероджуюсь у вампіра. Вирішив дати по повній програмі. А мені кажуть: а ви Дракулою часом не хочете стати, - розповідає співак. - Дракулу звикли бачити кровопивцем, який псує людям життя. Але кожен сам робить свій вибір. Він обрав силу Дракули не через слабкість. Ним керували вищі емоції, любов. Після прожитих віків Дракула вже добре знає людей, ставится до них інакше. В нашому спектаклі ми ламатимемо четверту стіну, звертатимемося безпосередньо до глядачів. Пильно дивитимусь їм в очі і говоритиму правду про кожного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жіночі ролі грають чоловіки

Ельміну і Міну грає переможниця "Голосу країни-3" , 23-річна Анна Ходорівська.

Автор: Концертне агентство Пале-АРТ.
 

"Моя героїня в XV столітті зустрічає прекрасного князя Влада. Він владна людина, безжальна до несправедливості. Поруч з ним може бути лише дуже сильна жінка. Вона дуже чесна, відверта, не боїться показувати свої кохання, може піти за чоловіком у рай і пекло. Разом були готові перевернути світ. Але зрада розлучає їх, Ельміна помирає. А в ХХІ сторіччі я - Міна Мюррей, теж дуже сильна і красива жінка, яка любить свого чоловіка-поліцейського. Вона - реінкарнація Ельміни. Обставини життя ставлять її перед непростим питанням: кого обрати - Влада Дракулу чи свого чоловіка" - розповідає Анна Ходорівська.

Київська прем'єра мюзиклу "Дракула" відбудеться 25-26 березня в Жовтневому палаці.

Зараз ви читаєте новину «Українці створили свого Дракулу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі