понеділок, 01 квітня 2019 21:45

Україна вперше бере участь у Болонському книжковому ярмарку

Автор: book-institute.org.ua
  15 українських видавництв беруть участь у Болонському книжковому ярмарку в Італії
15 українських видавництв беруть участь у Болонському книжковому ярмарку в Італії

З 1 до 4 квітня в італійській Болоньї проходить 56-й Болонський книжковий ярмарок літератури для дітей. Цього року Україна вперше відкрила національний стенд на заході.

На українському стенді свої книжки показують 15 видавництв: "А-ба-ба-га-ла-ма-га", "Астра", "Артбукс", "Арт Нейшн", "Час Майстрів", Chudobox, "Фактор-друк", "Фонтан казок", "Каламар", Nebo BookLab, "Ранок", "Видавничий дім "Школа", "Чорні вівці", "Видавництво Старого Лева" та VIVAT.

Площа стенду становить 64 квадратні метри. Організатором є Український інститут книги.

Одна з головних подій у програмі ярмарку - Виставка ілюстраторів. Цьогоріч до експозиції відібрали роботи 76-ти авторів із 27-ми країн. Серед них - ілюстрації українських художниць Анни Сарвіри з Києва та Ольги Штонди з Харкова. Загалом на конкурс надійшли твори 2901-го ілюстратора з 62-х країн.

2019 року почесним гостем літературного заходу стала Швейцарія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книжковий Арсенал визнали найкращим літературним фестивалем у світі

Болонський книжковий ярмарок засновано 1963 року. Торік захід відвідали 27 тис. людей.

На виставці вручають міжнародну премію в галузі дитячої літератури "Bologna Ragazzi Award". Минулого року в номінації "Non Fiction" перемогли авторські книжки "Голосно, тихо, пошепки" і "Я так бачу" львівських ілюстраторів Романи Романишин та Андрія Лесіва з творчої майстерні "Аґрафка".

Зараз ви читаєте новину «Україна вперше бере участь у Болонському книжковому ярмарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі