четвер, 09 квітня 2020 14:21

Убили лідера "Лесик Band". Найкращі пісні гурту

Убили лідера "Лесик Band". Найкращі пісні гурту
Убили музиканта Олександра Дацюка. Фото: ФСЛ

Увечері 7 квітня на зупинці громадського транспорту на вулиці Героїв УПА у Львові вбили лідера гурту "Лесик Band" Олександра "Лесика" Дацюка. Невідомий кілька раз ударив музиканта ножем у серце. 56-річний Олександр Дацюк помер у лікарні.

Про трагічну смерть співака повідомила його невістка Христина Дацюк.

Олександр Дацюк народився 11 червня 1963-го у Львові. Закінчив училище культури по класу "диригент хору". Працював у будинках культури, в різних вокально-інструментальних колективах. Засновник Львівського рок-клубу.

Дацюк писав ліричні і батярсько-побутові пісні. За музичний супровід обрав мелодійний рок-н-рол укупі з галичанським орнаментом. У тексти пісень "замісив" легкий суржик, де чутні польські, російські, англійські словосполучення, а за основу взяв рідний західноукраїнський діалект. У своїх текстах в сатиричній формі висвітлював табуйовані теми — як-от сексуальна революція, а також пияцтво, хамство, скупість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Деяких чоловіків потрібно варити живцем у борщах", - письменниця Євгенія Кононенко

Гурт Лесик Band зібрався у Львові у грудні 1990-го. До складу гурту входили Олександр Дацюк, Андрій Даніс, Вадим Балаян. Гурт активно гастролював у Польщі та Німеччині. Музиканти випустили 7 платівок. "Кошмарний Сон" (1991), "Інструкція" (1992), "Мудрий Вуйцьо", "Пюре" (1993), "Цирк на Дроті" (1995), "Добра Мадонна" (1996), "Дев'ять бабиних приколів" (2002). Останні 5 років гурт займався концертною діяльністю.

Зараз ви читаєте новину «Убили лідера "Лесик Band". Найкращі пісні гурту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі