неділя, 29 вересня 2013 13:53

У Вінниці брати Капранови грали реп, джаз, реггі на кобзі
6

Фото: Фото: Тетяна Щербатюк

27 вересня о 20.00 у Вінниці письменники та видавці брати Капранови дали концерт у стилі кобза-реп, кобза-джаз, кобза-блюз, кобза-рок, кобза-рок, кобза-реггі. У першому відділенні вони співали вірші Сергія Татчина.

"Самого поета ми вам не привезли. Наступного разу обіцяємо приїхати разом. Тим більше тут його рідна земля. Настільки він вінницький, що це відчувається в його віршах. Наче у нього в жилах тече Південний Буг, і поєднує Вінницю, Україну і далі - Всесвіт", - сказали брати.

Познайомились вони через мережу Інтернет.

"Прочитали вірші Сергія і стали його фанатами. Вони настільки мелодійні, наче всередині вже звучить музика. Тому співати їх легко. А підігруємо на кобзі і дудці. Гітара тут не зазвучить. Та й треба було вигадати щось оригінальне", - зазначили вони.

Роздали всім збірку поезій Татчина Дзен.ua, називали сторінку, з якої будуть співати пісню. Запрошували приєднуватись до співу.

"А у другому відділенні ми маємо підтримати свій статус бешкетників. Тож трохи побешкетуємо", - пообіцяли Капранови.

Під знайомі мелодії переспівували іронічні та гумористичні твори сучасних поетів на любовну тематику. Були навіть коломийки типу "Це не в мене маленька трембіта, Просто ти не вмієш дудіти".

"Нещодавно ми зрозуміли межу між еротикою і порнографією. Якщо тобі наступного дня не соромно – то була еротика. А якщо соромно – порнографія", - зізнались вони між виступами.

Нечисленні глядачі сміялись та аплодували. Вінничанка Анна Маранчук задоволена, що завдяки музиці зрозуміла іноді складний ритм віршів Сергія Татчина.

"У майбутньому плануємо співати реп на вірші Шевченка. Його поезії – готовий матеріал для речитативу", - наголосили брати Капранови.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці брати Капранови грали реп, джаз, реггі на кобзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі