четвер, 24 травня 2007 10:43

У Великобританії відкрився парк "Світ Діккенса" (ФОТО)

 
З шеститижневою затримкою в графстві Кент на півдні Великобританії 24 травня 2007 року відкривається тематичний парк розваг "Світ Діккенса", створений за романами письменника вікторіанської доби Чарльза Діккенса. Проект обійшовся в 62 мільйони фунтів стерлінгів (620 мільйонів гривень).

Парк побудований в Чатемі на місці старої верфі, де кілька років працював батько майбутнього письменника. Творці розважального проекту постаралася відтворити вулиці вікторіанського Лондона з його трущобами і жебраками.

Один із головних атракціонів - це поїздка на човні брудною і повною щурів річкою, яка імітує Темзу. Проте ради привабливості парка його автори пішли на неминучі поступки: наприклад, "лігво Феджина" (кубло малолітніх злодюжок з роману "Олівер Твіст") перетворилося на дитячий ігровий майданчик для найменших відвідувачів.

Серед атракціонів, доступних у "Світі Діккенса", також Вікторіанська школа із злим вчителем, Будинок Привидів, в якому живе жадібний Скрудж, і в"язниця Ньюгейтс. Відвідувачі час від часу зустрічатимуть персонажів із книг відомого письменника. У парку також є 3D і 4D кінотеатри, де розповідається про життя і творчість Діккенса та ресторани, які відтворюють дух епохи.

Вхідний квиток у "Світ Діккенса" коштує 12,5 фунтів (125 гривень) для дорослих і 7, 5 фунтів (75 гривень) для дітей, повідомляє газета The Independent.

Фото з сайту Dickens World.

Зараз ви читаєте новину «У Великобританії відкрився парк "Світ Діккенса" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі