понеділок, 28 листопада 2011 15:55

У Тернополі з'явилися зошити зі "скандальними лідерами": Сталіним, Леніним та Мао Цзедуном

У Тернополі тележурналісти знайшли учнівські зошити в клітинку, на яких були портрети Сталіна в червоно-жовтих тонах, його коротка біографія та радянська символіка.

Також в одному в магазинів канцтоварів були зошити з портретами та біографіями Леніна, Мао Цзедуна та нині живого Фіделя Кастро. Усю серію назвали "Скандальні лідери". У вихідних даних зазначено, що зошити російського видавництва, в Україні їх поширює фірма-продавець з Дніпропетровська. У Тернополі такі зошити продаються в магазині в центрі міста. За словами керівника магазину Ольги Чорної, "зараз це, може актуально, може, й цікаво. На різний смак, але трішки купують".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівянам заборонили символіку СРСР і КПРС

Продавець пані Марія зізнається, що "торгувати ними не хотіла, і своїй дитині таке б не радила".

Журналісти продемонстрували "Скандальних лідерів" у Тернопільській міській раді. Депутат Тернопільської міської ради, голова фракції ВО "Свобода" Ірина Бурма дивується: "Як таке можливо? Буду звертатись до правоохоронних органів, до керівника, до управління торгівлі в Тернопільській обласній раді про те, щоб це було забрано з прилавків, і ніколи такого не могло повторитись. Це ситуація, яка взагалі не може бути на території Західної України".

Мешканці міста також не схвалювали такої ініціативи: "Навіщо таку людину показувати дітям? Той, що людей нищив, що стільки людей потерпіло в Голодоморі. Я вважаю, що то кат".

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі з'явилися зошити зі "скандальними лідерами": Сталіним, Леніним та Мао Цзедуном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі