Ексклюзиви
пʼятниця, 07 грудня 2012 22:32

У Тернополі відкрили виставку ілюстрацій до казок
7

Фото: Фото: Олена ДЗІК

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї вперше відкрили виставку ілюстрацій до книги.

Вибрали для цього видання "Богдан Лепкий. Казки" – цьогоріч минає 140 років із дня народження цього відомого українського письменника. Малюнки для експозиції надала авторка ілюстрацій Наталія Собкович.

Як розповів Gazeta.ua директор музею Степан Костюк, раніше в їхніх залах таких експозицій не було. Крім того, показані роботи є оригіналами малюнків, які були підготовані для видавництва й увійшли до книги казок Лепкого.

На стінах вивісили тридцять ілюстрацій до трьох казок українського письменника.

Як зазначила заступник директора краєзнавчого музею Наталія Чеканова, багато творів Лепкого вже настільки відомі, що їх вважають народними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київська майстриня плете з рогози дитячі іграшки - носорогів, коней, собак

"Хто не знає казки про кривеньку качечку? Її вже давно сприймають як народну. Але насправді автором є саме Богдан Лепкий. І ці малюнки до казок виконані дуже гарно і доступно. Ми долучаємо школярів, щоб вони прийшли й подивилися виставку. Учні вивчають ці твори в 5-му класі, з задоволенням впізнають героїв. Та й дорослі відвідують нашу експозицію залюбки. Адже всі ми родом із дитинства", - зауважила Наталія Богданівна.

Авторка малюнків Наталія Собкович – тернополянка, працює в управлінні культури обласної адміністрації. На презентації проекту в музеї вона пригадала, що працювати було складно, але дуже цікаво. За її словами, спочатку малюнки мали бути чорно-білими. Але вона переконала видавців додати ще один колір, щоб краще передати образи - і вибрала для цього жовтий.

Зазначимо, в холі музею представлена ще одна виставка до річниці Богдана Лепкого. На ній презентували його книги, фотографії та конверти з зображенням письменника у різні роки.

Вхід безкоштовний. Експозиція триватиме до кінця грудня.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі відкрили виставку ілюстрацій до казок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі